- Kan være ulovlig

Forbrukerombudet er ikke sikker på om markedsføringen av prinsesse Märtha Louises engleskole er lovlig.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

På skolens hjemmesider er det beskrevet hva en får lære om en betaler de 24.000 kronene i året. Astarte Education, som prinsessen og Elisabeth Samnøy står bak, skal lære deg å komme i kontakt med, og bruke, englene dine. I tillegg står det at en kan finne din indre kilde av sannhet, og «gjenoppta din naturlige kontakt med englene og det guddommelige universet.»

Forbrukerombudet skal nå vurdere om denne markedsføringen skal granskes.

– Vi vurderer om vi skal se på lovligheten av denne markedsføringen. Vi har ikke tatt standpunkt til det, men vi vil vurdere det i løpet av neste uke, sier fungerende forbrukerombud, Frode Elton Haug til NTB.

– Det gjelder påstander brukt i markedsføring av et utdanningstilbud. Dette er bestemmelser som gjelder generelt, og om vi velger å ta opp saken er det fordi de bruker påstander som er vanskelige å dokumentere, sier han.

Elton Haug understreker at det som blir lovet i markedsføring, skal kunne dokumenteres og være riktig. Reklame for kontakt med engler er ikke noe forbrukerombudet har jobbet mye med.

– Dette er en helt spesiell sak. Jeg har gått gjennom vår praksis og vi har ikke hatt noe lignende, sier Frode Elton Haug til NTB.

NTB har ikke lyktes med å komme i kontakt med prinsesse Märtha Louise onsdag.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. - Prinsessen leker med engler og demoner

  2. - Bør melde seg ut av statskirken

STARTER ENGLESKOLE: Prinsesse Märtha Louise

BT anbefaler

Dette meiner Forsvaret gjekk gale då KNM «Helge Ingstad» havarerte

Det svikta i ei rekke ledd då milliardfregatten gjekk ned, mellom anna var mannskapet for uerfarne, konkluderer…

LES SAKEN