Like før klokken 23 opplyste politiet at brannmannskapene foreløpig har klart å holde brannen unna bebyggelsen i bygda Hasvåg, som ble hardt rammet av brannen sist tirsdag.

De fem beboerne som hadde fått flyttet hjem til hus som så vidt unnslapp flammene, er nå evakuert på ny.

— Fem personer er på vei ut av område med brannbileskorte, sa operasjonsleder Stig-Roger Olsen i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB sent lørdag kveld.

Han forteller at det denne gangen dreier seg om en ulmebrann.

— Det er ingen brannfront som beveger seg fort av gårde, så brannen er veldig forskjellig fra sist. Det brenner i bakke og lyng, og når det kommer vindkast, kastes glør opp i lufta, forklarer Olsen.

Brannslukking gjennom natten

Flatanger brannvesen med bistand fra nabokommunene skulle i tillegg til Sivilforsvaret fortsette slukkingsarbeidet natt til søndag.

— Førsteprioritet nå er å redde alle truede bygninger i området Hasvåg, sier Olsen.

Brannen strekker seg over et kvadratkilometer stort område i Hasvåg, ifølge Trønder-Avisa. Blant annet brenner det i nærheten av skolebygningen. Det skal imidlertid ikke være høye flammer, men i stedet ulming og glør i bakken.

Flere branner

I tillegg til i Hasvåg brenner det også et annet sted i Flatanger, nordvest for grenda.

— Det er ute på en odde i sjøen, så den brannen bryr ikke brannvesenet seg om siden det verken er bebyggelse eller folk der, opplyser Inge Jørstad ved operasjonssentralen i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Meldingen om at brannen hadde blusset opp, kom 19.07 lørdag kveld.

I alt 64 bygninger ble totalskadd i brannen som herjet Flatanger i Nord-Trøndelag tirsdag denne uken. (NTB)