13-åring skal ha blitt mobbet - moren klaget på skolemiljøet

Den 13 år gamle jenten som ble funnet død i en hytte i Valdres nyttårsaften, slet med spiseforstyrrelser i mange år på grunn av mobbing på barneskolen, ifølge TV 2.

HYTTEN: Politiets teknikere arbeider ved hytten der en 13 år gammel jente ble funnet død på Beitostølen nyttårsaften. Saken ble først kjent i mediene søndag 3. januar. Moren til jenten er siktet for grov omsorgssvikt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN, NTB SCANPIX

  • NTB
  • Laila Nguyen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Jenten bodde inntil i høst i Bærum kommune. På barneskolen ble hun mobbet og utviklet alvorlige spiseforstyrrelser som følge av det, melder TV 2.

Les også:

Les også

Dødsårsak er trolig avmagring

13-åringen byttet skole, og fikk det bedre, men da hun begynte på ungdomsskolen i høst, møtte hun igjen elever fra sin første barneskole og ble dårligere, ifølge kanalen.

Samme dag som datteren begynte på ungdomsskolen, klaget moren på skolemiljøet der, bekrefter Fylkesmannen i Oslo og Akershus overforVG.

— Vi bekrefter at vi har en klagesak på psykososialt miljø til behandling hos oss, sier utdanningsdirektør Grethe Hovde Parr.

Flyttet datteren

Klagen er datert 17. august. 3. september sender Fylkesmannen et brev til den skolen der de ber skolen ta stilling til påstandene fra mor.

9. november mottar imidlertid Fylkesmannen et nytt brev fra den nå siktede moren, der hun skriver at de velger å flytte fra Bærum, ifølge VG. Hun begrunner det med at hun ikke er fornøyd med tiltak rundt datteren, ifølge tilsynsmyndigheten.

Fylkesmannen rakk ikke å konkludere i saken, men opplyser at de har som mål å komme til bunns i den.

Les også:

Les også

Helsepersonell reagerte på at død 13-åring var svært tynn

— Vi skal behandle klagen. Den kan bli en del av tilsynet vi skal føre, sier Parr til avisen.

Jenten og moren meldte flytting til Øystre Slidre kommune i Valdres i begynnelsen av november. Omtrent to uker senere meldte de flytting til Oslo kommune.

- Omsorgsfull mamma

Flere kilder forteller ifølge TV 2 at moren har kjempet en årelang kamp for datteren.

— Hun var en over gjennomsnittlig omsorgsfull mamma. Det bildet som tegnes av moren nå, er så langt fra sannheten som man kan komme, forteller en tidligere nabo og venninne av moren.

Den 13 år gamle jenten døde trolig som følge av avmagring, ifølge obduksjonsrapporten. Moren er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge, og for å ha unnlatt å hjelpe datteren. Politiet mener den angivelige omsorgssvikten har pågått i lengre tid.

Les også:

Les også

Mor er siktet etter at datteren (13) ble funnet død i Valdres

Moren vil bli forsøkt avhørt mandag kveld, opplyser Innlandet politidistrikt.

Tilsyn

Fylkesmannen i Oslo og Akershus skal føre tilsyn med både Bærum og Oslo kommunes håndtering av saken.

Det var Bærum kommune som selv ba om tilsyn. Også fylkeslegen i Oppland har varslet at han vil opprette tilsynssak for å finne ut hva som skjedde da 13-åringen døde.

Rektor Gretha Storevik ved Mølladammen skole i Bærum, ungdomsskolen der jenten var elev til september, sa søndag til Dagbladet at det i overføringssamtalen med den nye skolen i Valdres ikke ble snakket om at jenten hadde problemer.

— Hun hadde vært så kort tid, og det var viktig at de kunne begynne med blanke ark. Og om noe skulle vært sagt, er det ikke noe jeg kan snakke med deg om nå, sa hun til avisen.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Smittevernoverlegen ber folk teste seg etter bunkerfest i Sandviken

Lørdag kveld fikk politiet melding om en fest i det nedlagte bunkeranlegget på Sandviksbatteriet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Disse endringene trer i kraft fra mandag

  2. Hever risikonivået for smitte i Bergen

  3. – Veikt av NRK å slette dette programmet

  4. «Etter den absurde nedturen kom den vakreste setningen av dem alle»

  5. Er det trygt å blande Pfizer og Moderna-vaksine? Her er åtte spørsmål og svar.

  6. Bergenser nominert til Emmy