Listhaug må svare for omstridte asylreturer

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) må møte i Stortinget tirsdag kveld for å svare på spørsmål om den omstridte utsendelsen av asylsøkere til Russland.

Publisert Publisert

MÅ MØTE: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug. Foto: HEIKO JUNGE / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Stortingets presidentskap har valgt å etterfølge anmodningen fra SV om å få stille spørsmål til Listhaug ved møteslutt tirsdag. Grunnlaget er paragraf 54 i Stortingets forretningsordning som åpner for dette i «saker som det av spesielle grunner er ønskelig å ta opp straks.»

Les også

Alt om asylstrømmen

— Dette er en sak som ikke kan vente. Rapporter i mediene tyder på at utsendelsene allerede er i gang, sier SV-leder Audun Lysbakken til NTB.

Han viser til at asylsøkere nå er i ferd med å returneres til Russland over Storskog, i henhold til den omstridte instruksen av 24. november som FNs høykommissær for flyktninger har kritisert.

Listhaug skulle uansett møte i Stortinget tirsdag ettermiddag for å svare på en interpellasjon fra Arbeiderpartiets Lise Christoffersen. Dette var i utgangspunktet siste post på programmet, men etterfølges altså av seansen om asylreturer til Russland.

Listhaug:

Les også

- Det er klart jeg er bekymret for mine egne barns fremtid

Det er uklart når statsråden vil bli stilt spørsmål fra SV og de øvrige partiene, men Stortinget har pause mellom 16 og 17.15 i anledning en mottakelse for diplomater. Utspørringen vil altså skje før eller mest sannsynlig etter dette.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Streng mot de svake

  2. Hva mener du, Listhaug?

  3. Godhetstyranniet

  4. Listhaug er syteklassens Messias

  5. Sylvi Listhaug skaper godhetsfrykt

BT anbefaler

Se Ingebrigtsens første Brann-intervju

Kåre Ingebrigtsen tar over som hovedtrener i Brann.

LES SAKEN