— Levningene er ikke formelt identifisert, men det dreier seg med stor sannsynlighet om henne, sier politiadvokat Guro Siljan i Telemark politidistrikt. Kari Grønnestad har vært savnet siden juni 2012.

Undersøkelsene som er gjort ved Rettsmedisinsk institutt bekrefter at det er levninger av et menneske. Det er ennå ikke klart når en foreløpig rapport fra undersøkelsene vil foreligge.

Datteren (31) til Grønnestad er siktet for drap, men nekter straffskyld. Tirsdag ble hun varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll og medieforbud.

Datterens samboer (34) er siktet for å ha unnlatt å hjelpe noen i nød.

- Tok livet av sin mor

Siljan bekrefter at det var den siktede 34-åringen som kontaktet politiet søndag. Han fortalte at den siktede kvinnen, den dreptes datter, hadde tatt livet av sin mor og at han hadde hjulpet til med å flytte avdøde fra åstedet og dumpet henne i Skienselva.

Agder lagmannsrett avviste onsdag politiets anke om varetektsfengsling av 34-åringen. Med bakgrunn i den endrede siktelsen, vil han på nytt bli fremstilt for fengsling i Nedre Telemark tingrett på torsdag.

Har erkjent

Overfor Aftenposten bekrefter 34-åringens forsvarer, advokat Tollef Skobba, at mannen har erkjent medvirkning til transport av den døde.

— Han har samarbeidet med politiet og gitt dem de opplysningene han har. Dette har ikke vært lett for ham siden det gjelder hans samboer og moren hennes, men han er også lettet over at parets hemmelighet nå er kommet fram, sier mannens forsvarer, advokat Tollef Skobba.

I tillegg skal en 27-åring overfor politiet ha erkjent at han har kunnskap om at 56-åringen ble drept og dumpet i elva.

Ifølge VG sitter politiet på opplysninger om at kvinnen ble dumpet i elva i et jernbur. Overfor NTB vil ikke Siljan kommentere dette.