Klart for Listhaug på topp i Møre og Romsdal

Frank Sve trekker seg fra nominasjonskampen i Møre og Romsdal Frp. Det åpner for at statsrådene Sylvi Listhaug og Jon Georg Dale nomineres på topp på stortingsvalglisten.

PÅ TOPP: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug nomineres som førstekandidat på Møre og Romsdal Frps stortingsliste neste år. Landbruksminister Jon Georg Dale innstilles som nummer to på listen, som skal vedtas på nominasjonsmøtet 4. februar.
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Fylkesleder Sve aksepterer tredjeplassen, etter først å ha uttrykt ønske om topplasseringen. Den ble ledig da partiets parlamentariske leder Harald Tom Nesvik meldte at han likevel ikke ønsker renominasjon.

Listen blir imidlertid ikke endelig vedtatt før på nominasjonsmøtet 4. februar.

Innvandrings- og integreringsministeren har hele tiden gjort det klart at hun ønsker førsteplassen, men nominasjonskomiteen innstilte først på fylkesleder Sve.

Sve sier han ikke på noen måte har blitt presset til å trekke seg, og at han i samtaler med Listhaug og Dale har kommet frem til at dette er til det beste for partiet.

– Jeg trekker meg fordi vi har hatt en prosess i møre og Romsdal som har utviklet seg litt feil. Jeg setter alltid partiet først, sier Sve.

Listhaug sier tonen mellom de tre har vært, og fortsatt er, god.

Publisert
  1. Jon Georg Dale
  2. Sylvi Listhaug
  3. Møre og Romsdal
  4. Møre

Les mer om dette temaet

  1. Listhaug mener Norge er blitt mindre attraktivt

  2. Razika synger ut mot Sylvi Listhaug

  3. Listhaug ønsker stortingsplass

  4. Fabian Stang blir statssekretær for Listhaug