På den siste meningsmålingen til Norfakta i Nationen og Klassekampen går Arbeiderpartiet frem 2,4 prosentpoeng til 35,2 prosent.

Også SV går frem med 0,8 prosentpoeng til 4,7 prosent. Partiet kommer dermed over sperregrensen, mens Senterpartiet faller med 0,6 prosentpoeng til 4,4 prosent.

Om det var valg i dag, ville de tre rødgrønne partiene manglet bare fire mandater på flertall og dermed videreføring av regjeringen. I forrige måned lå de 22 mandater bak.

Målingen viser samtidig en konsolidering om de tre store partiene Ap, Høyre og Frp. Alle de fire småpartiene ligger for første gang samlet under 5 prosent, men likevel over sperregrensen.

Venstre faller 0,8 prosentpoeng til 4,6 prosent, og KrF går tilbake 1,2 prosentpoeng til 4,2 prosent.

Høyre taper 1,3 prosentpoeng og blir stående på 28,7 prosent, mens Frp har en svak fremgang på 0,2 prosentpoeng til 15,5 prosent. Rødt går frem 0,1 prosentpoeng til 1,6 prosent.

Risikabelt

Statsminister Jens Stoltenberg jubler over den gode målingen, men valgforsker Anders Todal Jenssen har liten tro på en ny rødgrønn regjering. Han mener det er risikabelt når to av de tre regjeringspartiene ligger rett ved sperregrensen.

Han mener det er KrF blant de fire småpartiene som har mest potensial til å vokse siden de ligger på vippen og derfor er partiet alle vil beile til.

De fire småpartilederne derimot, er ikke urolige og mener alle at de skal klare å øke oppslutningen frem mot valget neste år.

— Krisen hjelper Ap

Valgforsker Bernt Aardal tror det er krisen i Europa som gir Arbeiderpartiet et byks.

Sittende regjeringer blir ofte straffet av velgerne for alt som går galt, men får sjelden uttelling for det som går bra

-Her ser det ut til at Arbeiderpartiet klarer å slippe unna denne regelen. Forklaringen er nok at det går så det suser i Norge, samtidig som det er en stor økonomisk krise rett utenfor stuedøren vår, sier Aardal.