— Vi er kjent med at ett av ofrene er fra Årdal, og vi støtter de pårørende i situasjonen så godt vi kan, sier ordfører Arild Ingar Lægreid i Årdal kommune til NTB.

De to andre ofrene i tragedien som utspant seg om bord i Valdresekspressen da en 30 år gammel asylsøker fra Sør-Sudan gikk amok med kniv, er en svensk mann og en mann fra Valdres, begge i 50-årene. Nordmannen var sjåfør på bussen, skriver Sogn Avis.

Uhyggelig

Det var disse fire som befant seg om bord i bussen som skulle over Tyin via Fagernes til Oslo, da mannen gikk til angrep, dagen før han skulle sendes ut av Norge.

ÅSTEDET: Bussen, der tre personer ble knivdrept mandag, sto tirsdag morgen fortsatt på Rv 53 ved Holsbru.
SCANPIX
sz715cd4.jpg

Folk har lagt blomster og tent lys utenfor rådhuset i Årdal og flagget vaier på halv stang. Hendelsen har påvirket hele kommunen, sier ordføreren.

— Det er en uvirkelig og uhyggelig hendelse som skjedde i går i kommunen min. Vi var sterkt preget av hendelsen i går kveld og er fortsatt sterkt preget, sier Lægreid.

— Mine følelser går til de pårørende. Det er de som har det tyngst nå, sier ordføreren.

Åpen kirke

Kriseledelsen i Årdal kommune opplyser at Årdal kirke vil holde dørene åpne fra klokka 15 tirsdag ettermiddag.

— Vi fokuserer på de pårørende, og vi planlegger åpen kirke hvor man kan samles i stillhet utpå ettermiddagen i dag. Ellers tar vi imot alle henvendelser fra dem som har behov for det, og vi har fortsatt kriseledelse med alle de profesjonelle etatene i kommunen, sier Lægreid

Tirsdag morgen ble de døde fraket bort fra stedet.