Natt til mandag holdt politiet vakt rundt stedet der den døde kvinnen ble funnet, mens etterforskerne fikk hvile, opplyser operasjonsleder Magne Tjønnøy.

— Vi regner med å kunne gå ut med nøyaktig beskrivelse av klesdrakten hennes forholdsvis tidlig i morgen, sa politiadvokat Yngve Skovly i Sunnmøre politidistrikt til NRK søndag kveld.

Det var en hundefører i Norske Redningshunder som fant kvinnen lørdag. Politiet konstaterte raskt at kvinnen hadde blitt utsatt for noe kriminelt og etterforsker saken som et drap.

— Mest sannsynlig har dette skjedd mens det ennå var lyst. Vi mener det er grunn til å tro at dette skjedde i tilknytning til joggeturen, sa Skovly søndag.

Sjekker kameraer

Gjennom sin bistandsadvokat Einar Råen ber familien til Anja Weløy Aarseth om at alle som vet noe om saken tar kontakt med politiet.

— På vegne av mineklienter oppfordrer jeg en gjerningsmann å melde seg for politiet. Videreoppfordres alle som kan ha opplysninger som kan ha betydning for saken om åmelde seg for politiet, sier Råen til BT.

Liket av kvinnen er fraktet til sykehuset i Ålesund, og obduksjon vil skje mandag. Da vil den avdøde sannsynligvis også bli identifisert.

21-årige Aarseth forsvant under en joggetur på byfjellet Aksla onsdag.

Politiet i Ålesund kontakter alle eiere av overvåkingskameraer i sentrum av bydelen Moa for å få bedre oversikt over alle bevegelsene til Aarseth onsdag ettermiddag. Skovly sier det er svært viktig at de som sitter på overvåkingsbilder fra sist uke, og spesielt rundt onsdagen, ikke sletter, men sikrer disse.

DNA-prøver

— Vi ønsker å ha mest mulig informasjon å gå etter. Bilder av henne eller av personer som er i nærheten av henne kan være av verdi for oss. Per nå er det for tidlig å si om vi allerede har fått inn bilder som vil vise seg å være viktige i den videre etterforskningen, sa politiadvokaten til NTB søndag.

Slik BT skrev i går, har politiet planer om å samle inn DNA-prøver fra alle menn som var på Akslafjellet i Ålesund da 21-åringen forsvant. Politiet har som mål å kjenne identiteten til absolutt alle som var i nærheten da 21-åringen ble overfalt i det populære friluftsområdet.

Ettersom været var fint denne onsdagen, kan det dreie seg om flere hundre personer som befant seg i området.

— Det er en utfordring at det er så mange personer i området. Samtidig gir det oss håp om at flere kan ha sett gjerningsmannen, påpeker Skovly overfor VG.

Over 600 tips

Politiet vil fortsatt ikke fortelle om de har funnet kvinnens mobiltelefon. De undersøker også en rekke tekniske spor, som mobiltrafikk, meldinger i sosiale medier og innholdet på 21-åringens datamaskin.

Fem krimteknikere - to av dem fra Kripos, deltok i helgen i undersøkelsene på funnstedet på Akslafjellet.

Søndag kveld hadde politiet fått inn 600 tips på telefon og epost. Det var da kjent at opptil tre menn, som har blitt betegnet som mistenkelige, har vært i politiets søkelys.

— Søndag ettermiddag var det avhørt mer enn 30 personer, og avhørene har fortsatt utover kvelden og fortsetter også de neste dagene. Noen av tipsene har resultert i avhør. På det nåværende tidspunkt er det ingen som verken er sjekket inn eller ut av saken. Vi er takknemlige for alle tipsene vi får inn, sa politiadvokaten.