• Bilen sto på nesen inn i huset. En Volvo stasjonsvogn sto på skrå i veien. Hele fronten var borte, sier vitne.

En lastebil kolliderte med to personbiler og endte ferden en meter inn i et bolighus i Follebu i Oppland torsdag morgen.

Huset er ustabilt etter ulykken.

— Føreren av lastebilen satt fastklemt etter ulykken, men er akkurat frigjort. Han er fraktet til sykehuset i Lillehammer, sa operasjonsleder Hallgrim Ous i Gudbrandsdal politidistrikt i 07.30-tiden.

Hele fronten borte

En time tidligere fikk politiet melding om ulykken på riksvei 255 i Follebu i Oppland. Til sammen tre kjøretøy var involvert i ulykken.

— Det hadde skjedd da jeg kom frem. Bilen sto på nesen inn i huset. En Volvo stasjonsvogn sto på skrå i veien. Hele fronten var borte. På motsatt side i en skråning sto det en Audi. Hele venstre side var oppskrapet, sier et vitne til Gudbrandsdølen Dagningen.

Torsdag formiddag er veien midlertidig åpnet i påvente av lastebilen skal trekkes ut av huset. Ifølge operasjonslederen er huset ustabilt, og kjøretøyet står rundt en meter inn i trebygget.

Sjåføren var ved bevissthet da han ble hentet ut av vogntoget.

Ingen alvorlig skadet

Sykehuset Innlandet Lillehammer opplyser til NTB at lastebilsjåføren ikke fikk alvorlige skader i ulykken. Sjåførene av de to personbilene lastebilen kolliderte med ble sendt til legevakten med lettere skader.

Det skal ikke ha vært noen hjemme i boligen da det store kjøretøyet braste inn i veggen som vender ut mot veien.

— Vi har ikke fått opplysninger som gir mistanke om at det har vært alkohol inne i bildet, sier Ous.