Like etter klokken 01.00 natt til lørdag gjennomførte politiet ransakingsaksjoner inne på utestedene Raus og Crash i Trondheim sentrum.

— De ble gjennomført på bakgrunn av en beslutning fra tingretten. Som et resultat av dopingsaken Operasjon Gilde har vi avdekket straffbare handlinger knyttet til disse utestedene og personer tilknyttet utestedene, sier politiadvokat Bente Bøklepp i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Gilde er en storstilt politiinnsats rettet mot det politiet mener er en organisert, kriminell gruppe med hovedsete i Trondheim. Siden 15. februar har menn og kvinner blitt pågrepet over store deler av landet.

Seks pågrepet

Aksjonen har vært planlagt siden tingretten tok beslutningen 18. mai. Fem personer ble pågrepet på de to utestedene. Én ble pågrepet et annet sted i Trondheim.

— Politiet har funnet skjellig grunn til mistanke med tanke på dopingbestemmelsene i straffeloven. Økonomi har også vært en del av etterforskningen og bokføringsloven en del av siktelsen.

Hundepatrulje ble brukt under ransakingen. Etterforskere som deltok i aksjonen kom etter hvert ut med poser med beslag.

adressa.nos reportere på stedet så også at politiet beslagla store mengder datautstyr.

— Det er for tidlig å si noe om beslag på dette tidspunktet, sier Bøklepp.

Ransaket gjester

Flere gjester ved de to utestedene sier til adressa.no at aksjonen kom som lyn fra klar himmel.

— Plutselig ble musikken slått av og lyset slokket. Så oppdaget vi at det var politifolk i lokalet, sier en person som var på utestedet Raus.

adressa.no får fortalt at politiet så ut til å slå ut mot spesifikke personer, samtidig som de plukket ut forskjellige personer i lokalet som ble ransaket.

Da politiet slo til like etter klokken 01.00 ble dørene til utestedene sperret og ingen gjester fikk forlate lokalene mens politiet foretok undersøkelser og ransakelser, etter det adressa.no får opplyst av flere gjester.

En av gjestene på Crash forteller at politiet stengte av utestedet i omkring 20 minutter.

— Ingen fikk gå inn eller ut. Da politiet var inne undersøkte de blant annet kasseapparater, sier gjesten.

Etterhvert ble gjestene sluppet ut og politietterforskere jobbet på stedet i flere timer.