Letemannskapene trekkes ut på grunn av skredfaren.

Meldingen om skredet i Tromdalen i Berg kommune kom like før klokken 17, men det er uklart når det faktisk gikk. De tre savnede var på tur i området, ifølge politiet.

— Det er scooterspor inn i skredområdet, men ingen ut igjen. Vi vet hvem det dreier seg om, og har vært i kontakt med familiene deres. Det er dessverre grunn til å tro at de er tatt av skredet, sa operasjonsleder Steinar Gudmundsen i Troms politidistrikt etter at alarmen gikk.

Dårlig vær

Ved 18-tiden hadde en luftambulanse fra sykehuset i Tromsø, med politiets innsatsleder om bord, landet i området. Et redningshelikopter var på vei med ekstra mannskaper, blant annet hundeekvipasjer. Norsk Folkehjelp deltar også med skredekspertise og mannskaper.

Det er dårlig vær og dårlig sikt i skredområdet på Senja, noe som gjør redningsinnsatsen mer komplisert. Ifølge NRK er et Bell-helikopter fra Forsvaret, samt redningsmannskaper fra Bardufoss, Tromsø, Bodø og Harstad satt inn i søket.

— Vi bidrar med folk og utstyr, skredsøkerutstyr og scootere. Vi har cirka 10 stykker på tur til stedet. I tillegg er det et helikopter på tur fra Tromsø med redningshund, sier Viktor Hansen, leder for distriktsrådet hjelpekorps i Troms Røde Kors, til Nordlys.

Stor skredfare

Ifølge Varsom.no er faren for snøskred moderat i Sør-Norge nå, men i Nord-Norge er den betydelig (nivå 3). I Lofoten og Vesterålen er skredfaren stor (nivå 4) de neste dagene. Skred kan dermed utløse seg selv uten at mennesker er i området.

Søndag omkom en mann i 30-årene etter at han ble tatt av et snøskred i Tromsø, og på Vikafjellet i Sogn og Fjordane ble en ti år gammel gutt lettere skadd da han ble begravd av snømassene mandag.

— Det er vinden kombinert med snø som skaper de farlige forholdene. Det blåses snø i lesidene som senere kan bli utløst til skred, sa Markus Landrø, vaktleder ved skredvarslingen Varsom.no, til NTB mandag.

Også andre steder i Sør-Norge har det gått skred så langt i påsken.

Tips eller bilder? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post