- Vi skal tilbake til Utøya

Det erklærer AUF-leder Eskil Pedersen på en pressekonferanse lørdag formiddag, dagen etter massakren på AUFs sommerleir på Utøya.

Publisert Publisert

DAGEN ETTER: AUF-leder Eskil Pedersen sier han med engang skjønte situasjonen var «veldig, veldig alvorlig». Foto: HÅVARD BJELLAND

  • Magnus Aamo Holte
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

AUF-lederen forteller om en god stemning i timene etter Gro Harlem Brundtlands tale til leirdeltakerne fredag formiddag. Den positive energien ble brått snudd til ufattelig tragedie, da minst 84 AUF-medlemmer ble drept av Anders Behring Breivik (32).

Selv så aldri AUF-lederen massemorderen.

— Jeg hørte skudd, og ble raskt dratt med i en båt i sikkerhet på land. Med én gang jeg hørte skuddene skjønte jeg at dette var veldig, veldig alvorlig, sier Pedersen.

Han garanterer at AUF ikke vil gi slipp på den tradisjonsrike sommerleiren på den lille øyen i Tyrifjorden.

— Dette er det mest alvorlige angrepet på en politisk organisasjon jeg kan erindre. Vi vil ikke la oss true til taushet. Da vinner de. AUF skal fortsette å stå for våre ideer, og vi skal møte vold og terror med mer demokrati. Vi skal tilbake til Utøya, erklærer Pedersen.

Les også

[No available link text]

Han forteller om et tungt siste døgn etter den største voldshendelsen i Norge siden annen verdenskrig.— Det har vært helt forferdelig. Vi har mistet mange vi er glade i, og jeg har mistet mange venner. Nå fokuserer vi på å ta vare på hverandre, så får alt annet komme senere, sier AUF-leder Eskil Pedersen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Kjøpte kunstgjødsel

  2. - Heisen stoppet i 7. etasje da bomben gikk av

  3. Siste nytt om terroraksjonene

  4. Leter fortsatt etter savnede

  5. Paradiset til Jens ble et helvete