Ifølge Dagbladet hevder den 64 år gamle mannen at han natt til 5. august kjørte med aviser fra et trykkeri i Oslo til kommuner i Akershus, mens 37-åringen skal ha opplyst at han var på et annet sted i landet enn på Østensjø da Sigrid forsvant.

Ingen av de to forsvarsadvokatene vil kommentere disse påstandene. Begge de to siktede har i avhør nektet straffskyld.

Til VG sier en person som har jobbet sammen med 64-åringen, at mannen pleide å komme på jobb mellom klokken 01.00 og 01.30.

Satt i avhør

— Jeg kan ikke si om han var der ti over ett eller ti på halv to den aktuelle natten, men han var der omtrent på det tidspunktet. Det er jeg sikker på. Deretter pakket han om avisene før han kjørte dem ut, kanskje rundt klokken fem om morgenen, sier vedkommende til avisen.

Avhøret av 64-åringen ble avsluttet for dagen sent tirsdag kveld på Politihuset i Oslo.

— Avhøret har holdt på i hele ettermiddag og kveld. Min klient har ikke erkjent noen straffskyld og sier at han ikke har noe som helst med noe drap å gjøre. Han sier at han ikke har noen relasjon til henne, sier mannens forsvarer Aase Karine Sigmond til NTB.

Hennes klient har forklart seg om sine bevegelser rundt bortføringstidspunktet og håper å renvaske seg fra mistanken. Ifølge Sigmond vil avhøret fortsette i morgen. 64-åringen håper også å unngå varetektsfengsling.

Vitner kjente igjen bil

Et av vitnene som tidligere har forklart at hun så en vinrød, eldre stasjonsvogn kjøre bort fra barnehagen hvor Schjetnes mobil, sko og en sokk ble funnet, mener et bilde av en stasjonsvogn som 64-åringen eier, ligner på bilen hun og datteren så natt til søndag 5. august.

Vitnet og hennes datter ble tirsdag kveld vist et bilde av samme type bil, en Citroën stasjonsvogn, av VG. Begge to kjente igjen bilen.

— Alle detaljene, som for eksempel lyktene, er de samme. Nå går det frysninger nedover ryggen på oss, sier Anne-Mette Sæthre til avisen.

Den 37 år gamle mannen som er siktet sammen med 64-åringen, skal de siste ukene ha vært i hyppig kontakt med Dagbladet både i møter, via tekstmeldinger og telefonsamtaler.

Årsaken var at han mente han hadde nyhetstips til avisen. Det dreide seg ikke om Sigrid-saken, men han skal ha snakket mye om sitt hat mot og frykt for politiet og psykiatrien.

I kontakt med Dagbladet

37-åringen stiller seg helt uforstående til siktelsen, ifølge forsvareren, advokat John Christian Elden.

— Han mener politiet må sjekke ut tekniske spor som vil vise at han ikke kan ha begått dette drapet, at han har alibi. Han håper å bli sjekket ut av saken, sier Elden.

Han vil ikke si hva slags undersøkelser det er snakk om.

37-åringen solgte en grønn Citroën Xantia i samme tidsrom som Sigrid forsvant. Politiet har kontaktet kjøperen av bilen og tatt den inn til nærmere undersøkelser.

Bilkjøperen sier til VG at bilen har to bulker på panseret, en bulk i grillen samt at frontruten er knust. Skadene kan være forenlige med en påkjørsel.

Avisen skriver at 37-åringen bodde i samme område som Sigrid Giskegjerde Schjetne for ti år siden.