Omkom etter politijakt

En mann døde lørdag morgen etter at han kjørte inn i et autovern i Lillesand etter en politijakt.

ULYKKE: Politiet undersøker stedet der føreren ble funnet i elven i bunnen av en ur. Foto: Scanpix

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

En mann ble lørdag morgen funnet død etter at han hadde kollidert med et autovern i forbindelse med en politijakt i Lillesand, melder Agderposten.no.

Ikke identifisert

— Utover at det dreier seg om en voksen mann, har vi så langt ingen opplysninger om hvem den avdøde er. Vi sjekker derfor flere muligheter for å få brakt dette på det rene, sier operasjonsleder Børge Steinsland i Agder politidistrikt til NTB.

Det politiet derimot vet er at ATV-en som den nå avdøde mannen kjørte var stjålet fra nabokommunen Iveland sist september.

Operasjonssentralen ble varslet i etterkant av ulykken, og Steinsland kan derfor ikke bekrefte hendelsesforløpet. Ifølge de første meldingene meldte en politipatrulje klokken 6.05 om at den hadde fulgt en uregistrert ATV i Lillesand. Politibilen fulgte etter med blålys og sirener, men ATV-en stakk av. Politiet fant kjøretøyet, men ikke sjåføren, på en bru.

- Skled og traff autovern - Trolig har han truffet et autovern eller gjerde og blitt kastet av ATV-en. Han havnet i en sterkt vannførende elv og ble senere funnet lenger ned i elven, sier innsatsleder Halvor Øymoen ved Grimstad politistasjon til NRK. Ambulansepersonell bekreftet at han var omkommet.

Kriminaltekniker Lars Gustav Engemyr sier til fvn.no at det er sannsynlig at firehjulingen har sklidd på sand som har ligget på asfalten og at dette har medvirket til ulykken. Han påpeker at en ATV har dårlige kjøreegenskaper i høy fart på asfalt, blant annet fordi den har myke dekke beregnet på best mulig fremkommelighet i terrenget.

Spesialenheten for politisaker er blitt varslet om saken. Operasjonsleder Steinsland venter at etterforskerne fra spesialenheten er på plass ved 20-tiden lørdag kveld

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Trude (38) vart brutalt overfallen på jobb. Då starta ein ni år lang kamp.

Trude Gruben Breivik og mannen hadde kjøpt nytt hus på heimstaden. Fødselspermisjonen med barn nummer to var straks over.

Mest lest akkurat nå

  1. – Spillerne har snakket med Christian Eriksen

  2. 43 evakuert fra båten, men 27 er igjen. – Eksplosjons­faren vedvarer fortsatt.

  3. Fotballverden slår ring rundt Eriksen

  4. Branns nye spiller på plass i Bergen: – Folk vil få se

  5. Måtte fjerne hissig oter: – Den spankulerte inn, pisset på gulvet og la seg til rette

  6. Sjøforsvaret deltok i Pride-festen for første gang: – Det gjør meg veldig stolt