Kjos sa på en pressekonferanse lørdag ettermiddag at over 1.000 personer er permittert som følge av streiken. Rundt 130.000 passasjerer er hittil blitt berørt.

— Når det skar seg i natt, var det fordi Parat og NPU krevde 110 årsverk mer enn det vi har i dag. Vi er jo for mange allerede i dag, så det var et helt umulig krav som jeg ikke kunne gå med på, sa Kjos på en pressekonferanse på Norwegians hovedkontor på Fornebu lørdag ettermiddag.

Jobbgaranti

Ifølge Norwegian-sjefen opprettholder selskapet de samme lønningene, og pilotene har fått en jobbgaranti på tre år.

— I dag har vi egentlig for mange piloter i Skandinavia. Vi har ikke overflødige i Sverige og Danmark, men i Norge har vi for mange piloter. Vi trenger å redusere noe. Det vi har gitt tilbud om, er en jobbgaranti på tre år. Hvis vi ikke kan oppfylle de jobbene i Norge, har vi tilbudt dem å ta med seg den millionlønna de har ut til for eksempel London eller Barcelona, sa han.

Beklager

Kjos la til at Norwegian garanterer pilotene jobb et annet sted i Europa, og at de også kan ta med seg sine pensjoner og forsikringer i tre år fremover.

— Vi beklager på det sterkeste at vi ikke kom til enighet i nattens mekling og beklager på det sterkeste overfor alle våre passasjerer, gjentok Norwegian-sjefen. (©NTB)