Frp-leder Siv Jensen ga raskt uttrykk for at hun var fornøyd da hun hastet ut fra sentralstyremøtet der Sandberg mandag opplyste at han likevel akter å fortsette som første nestleder.

— Siv uttrykte sterk glede. Det gir motivasjon. Så er det nok ikke alle som er like glade for at jeg fortsetter, uten at jeg fører arkiv over hvem, sier 53-åringen.

Mer familietid

Sandberg varslet i fjor høst at han aktet å tre tilbake som første nestleder i Frp. Han ville heller ikke bli statsråd eller parlamentarisk leder for stortingsgruppen. Begrunnelsen var at han var sliten, manglet motivasjon og hadde behov for å tilbringe mer tid med familien.

Nå er kreftene og lysten kommet tilbake, og det er ryddet mer tid på hjemmebane.

— Batteriene var tomme. Men nå har jeg vært på en lang ferie med familien. Og før det har jeg levert på skolen flere ganger de siste tre månedene enn de to foregående årene. Jeg tillater meg også flere mandager og fredager hjemme. Samtidig ser jeg at det skjer veldig mye spennende politisk fremover. Vi har syv Frp-statsråder som leverer over forventning. Det er et løp jeg har lyst til å være med på, oppsummerte Sandberg da han skulle forklare snuvendingen overfor journalistene som ventet utenfor Frps sentralstyremøte.

Flinkere til salg

Sandberg er valgt frem til 2015, og formulerte seg mandag som at «jeg sitter ut perioden». På spørsmål om hva neste periode bringer, sa han at så langt frem er det ikke mulig å planlegge.

Sandberg mener at partiledelsen trenger å speile bredden i partiet og folket. Han akter ikke å melde seg som kandidat til vervet som parlamentarisk leder, men sier at stortingsgruppen og partiet må bli flinkere til å selge ut sine saker og seire.

— Vi kan bli bedre på kommunikasjon. Det er jo en helt ny rolle for oss nå. Jeg er rundt på møter i partiet og ser at våre folk blir overlykkelige - og overrasket - over hvor mye politikk vi har fått til, men som ikke er kommet ut, sier Sandberg.

Mindre til V og KrF

Frp-nestlederen fastholder at jobben fremover dreier seg om å blankpolere Frp-skuta og sørge for økt gjennomslag i mediene.

— Nå handler det om å brette opp ermene. Som første nestleder er jeg en av de med et spesielt ansvar for å selge ut, sier han.

I et slikt bilde blir det mindre plass til regjeringens samarbeidspartier Venstre og KrF, ifølge nestlederen i det nest største regjeringspartiet.

— Jeg synes de har tatt i litt for mye. Vi er fire partier som sto sammen om å ønske å få til en ny regjering. Gjennom samarbeidsavtalen og i plattformen har Venstre og KrF fått meget godt betalt. Alle fire partiene har nå et ansvar for å gi regjeringen tilstrekkelig arbeidsro, sier Sandberg til NTB.