Dobbeltdrapet: Politiet i Kristiansand jobber med nye mobilspor

Politiet har fått inn flere interessante tips. Nå jobber de med nye mobilspor.

Publisert Publisert

TRAGEDIE: Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14) ble drept i Kristiansand. Gjerningsmannen er fremdeles på frifot. Foto: POLITIET

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Ifølge VG har politiet funnet de det betegner som «interessant informasjon» på mobilen til den drepte 14-åringen.

– Det er opplysninger det er verdt å etterforske nærmere, sier sjefen for felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar.

Tirsdag formiddag offentliggjorde politiet navnene på de to drepte: Det var Tone Ilebekk (48) og norsk-somaliske Jakob Abdullahi Hassan (14) som mandag ble knivstukket like ved Wilds Minne skole. Begge døde senere på sykehus av skadene.

På en pressekonferanse tirsdag klokka 18 etterlyste etterforskningsleder Skaar flere tips om hva den 14 år gamle gutten gjorde i området.

– Interessante opplysninger

– En av de mer interessante opplysningene vi har fått inn fra publikum, gjelder bevegelsene til gutten før drapet fant sted. Vi har fått vite at han tok buss fra Kristiansand sentrum klokken 15.30 og gikk av på Lund nær skolen og åstedet for drapet. En busstur på rundt 10-12 minutter. Det betyr at han var i nærheten av åstedet fra rundt klokka 15.42, sa Skaar.

Skolen 14-åringen går på, Fiskå skole, ligger i Vågsbygd, rundt 7-8 kilometer fra der han ble drept.

– Vi er veldig interessert i å komme i kontakt med personer som vet hva avdøde hadde å gjøre på Lund. Hadde han avtale med noen? Skulle han treffe noen? Vi tar gjerne imot tips, sa Skaar på pressekonferansen.

Mange spørsmål

Politiet har fått inn veldig mange tips fra publikum, og det har vært så stor pågang at det er mulig at noen som har ringt, ikke har kommet gjennom og fått kontakt med politiet.

ÅSTEDET: Etterforskere fra Kripos jobber på åstedet ved Wilds Minne skole i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

– Vi har fått inn over 60 tips, og det har vært stor pågang. Hvis noen har forsøkt, men ikke har kommet i kontakt med oss, ber vi dem om å ta kontakt igjen, understreket Skaar.

Den 48 år gamle kvinnen som ble drept, jobbet som assistent i Lund barnehage i kort gangavstand fra åstedet. Hun skal ha vært ute og luftet hunden da hun ble knivstukket, ifølge NRK. Hun var mor til to voksne barn og bodde i området.

– Det er én eller flere gjerningspersoner. Vi vet ikke hvem de er, vi vet heller ikke noe om motivet, opplyste Skaar.

På spørsmål om folk har noe å frykte, svarte han:

– For politiet er det et åpent spørsmål hva risikoen er videre.

Foreldre i Kristiansand er redde for å la barna gå alene hjem fra skolen etter dobbeltdrapet, melder NRK.

Les også

Kvinne og gutt knivdrept på skole i Kristiansand

Trekker parallell til Sverige

Samtidig kom det tirsdag opplysninger om et dobbeltdrap i Linköping i Sverige for tolv år siden. Det er så mange likhetstrekk med drapene i Kristiansand at man ikke kan utelukke at det er samme gjerningsmann, mener den svenske etterforskningslederen Jan Staaf.

I Linköping i 2004 ble åtte år gamle Mohammed Ammouri angrepet med kniv da han var på vei til skolen. Anna-Lena Svensson (56) forsøkte trolig å stanse knivangrepet, men det endte med at hun selv lå død på gaten sammen med Ammouri, ifølge Aftonbladet.

KNIVDREPT: Natt til tirsdag jobbet Kripos, politiet og Sivilforsvaret ved Wilds Minne skole der en gutt og en kvinne ble knivstukket i Kristiansand mandag. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

Svensk politi står tolv år senere fortsatt uten en gjerningsmann. Nå mener Staaf at drapsetterforskerne i Norge må sammenholde de to sakene og se om det kan være snakk om én og samme gjerningsmann.

Kriseteam på plass

Utenfor Wilds Minne skole ble det tirsdag lagt ned blomster og tent lys. For elevene ved Fiskå skole i Vågsbygd ble skoledagen brått annerledes. Klassen til den drepte 14-åringen fikk besøk av et kriseteam tirsdag morgen.

– Dette er en dag man håper man skal slippe å oppleve, sier rektor Oddvar Vik til TV 2.

Ved Wilds Minne skole valgte ledelsen å sende skolebarna på kino tirsdag.

Vågsbygd kirke holdt åpent fra klokken 18 tirsdag for elever og foresatte som ønsket å samles.

Publisert