Legger lokk på drapsetterforskning

Både Kripos og politiet i Hedmark la søndag kveld fullstendig lokk på etterforskningen av det som trolig er et brutalt drap på en ung mann i et boligområde i Kongsvinger natten før.

En ung mann ble natt til søndag funnet død på Kongsvinger. Politiet betegner saken som mistenkelig. Kripos deltar både teknisk og taktisk.
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Politijurist Iren Johnsen Dahl vil tidligst mandag formiddag opplyse hvem den drepte er, noe som har sammenheng med forholdet til de pårørende nå i ferietiden.

Under en pressekonferanse søndag ettermiddag bekreftet hun at politiet konsentrerer etterforskningen om lokale forhold. Hun opplyste at det ikke er benyttet skytevåpen, men ville ellers ikke gå inn på hva slags drapsvåpen det kan dreie seg om.

Søndag kveld hevdet flere nettaviser og TV 2 Nyhetene at gutten var drept med knivstikk blant annet i halsen.

Noe av grunnen til at politiet er tilbakeholden med informasjon er at man skal stå best mulig rustet til å gjennomføre avhør av eventuelle mistenkte, men søndag kveld var ennå ingen pågrepet. Mye tyder på at politiet har en betydelig etterforskning foran seg for å få avklart motiv og mulige gjerningspersoner.

Ingen spor Kripos bistår både teknisk og taktisk i etterforskningen. Det skal være gjort funn i boligområdet som man tror kan knyttes til ugjerningen. Hundepatruljer var i virksomhet i løpet av søndag ettermiddag.

– Vi håper i løpet av kvelden å vite med rimelig sikkerhet hvem personen er. Vi leter etter identiteten i nærmiljøet, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt til NTB.

Den unge mannen ble funnet livløs nær inngangen til en boligblokk i Langeland-området. Han var påført ytre skader som ga politiet grunn til å etterforske saken som mulig drap.

Politiet ber publikum i området om å komme med alle opplysninger som kan ha betydning for saken, spesielt i tidsrommet fra 23 lørdag kveld til politiet kom til stedet i 1.30-tiden søndag.

Melding fra vitner Politiadvokaten opplyser at politiet fikk melding fra AMK-sentralen, som hadde fått opplysninger om funnet fra vitner som kom til stedet.

– Politiet har ingen formening om eventuelle gjerningspersoner, sier politiadvokaten. Politiet prøver å kartlegge mannens bevegelser best mulig forut for hendelsen. De søker i et ganske stort område, men konsentrerer seg rundt blokkene på stedet.

Det er gjennomført en omfattende rundspørring i blokken mannen ble funnet utenfor og i andre boliger i området. Hva politiet har fått ut av det, er foreløpig ikke klart. (©NTB)

Her på gresset ble en ung mann er funnet omkommet utenfor en boligblokk i Øvre Langelands vei i Kongsvinger natt til søndag.
Publisert