Stadig flere nybilkjøpere velger elbil

Elbilsalget har på ingen måte bremset opp. Trass i diverse skremsler om bortfall av fordeler, ligger andelen elbiler nå på 18,4 prosent.

Publisert Publisert

FLERE VIL HA EL. I juni gikk bilsalget i Norge frem med så mye som 24,2 prosent, men det er verdt å merke seg at i juni år var det to flere registreringsdager enn i juni i fjor. Dette utgjør rundt 1400 biler eller om lag ti prosent av månedens salg. Foto: Rune Petter Ness

  • Ola Hegvold
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Helt i toppen ligger ikke uventet Volkswagen Golf. Totalt er det så langt i Norge registrert 4829 elutgaver av den populære bilmodellen. Det tilsvarer en markedsandel på 35,4 prosent, skriver adressa.no torsdag.

Den vesentlige dyrere Tesla Model S ligger på sølvplass med en markedsandel på 19,6 prosent og 2674 nybilregistreringer første halvår.

Nissan Leaf må finne seg i bronse, med 1611 solgte biler, som utgjør 11,8 prosent av markedet.

Deretter følger Renault Zoe, Volkswagen up!, BMW i3, Mercedes-Benz B-klasse, Kia Soul, Peugeot iOn og med Mitsubishi i-MiEV på en tiendeplass.

Bilsalget øker

Hittil i 2015 er det registrert 74.392 nye personbiler, en økning på 2,8 prosent fra i fjor.

Andelen dieselbiler synker fortsatt, og utgjør nå 42,1 prosent. Plugin hybrid går frem fra en markedsandel på 1,2 prosent i fjor til 4,5 prosent i år.

Stadig flere velger firehjulsdrift på nybilen. Andelen ligger nå på 37,0 prosent mot 34,1 prosent på samme tid i fjor. Alle tallene er hentet fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV).

I juni gikk bilsalget i Norge frem med så mye som 24,2 prosent, men det er verdt å merke seg at i juni år var det to flere registreringsdager enn i juni i fjor. Dette utgjør rundt 1400 biler eller om lag ti prosent av månedens salg.

Les også:

Les også

Her er de dårligst til å sikre barna i bilen

Les også

Økt dieselavgift fra 1. juli 

Volkswagen dominerer

Volkswagen var mest solgte personbilmerke i juni med 2501 biler (17,6 prosent), foran Toyota med 1409 biler (9,9 prosent) og Volvo med 1099 biler (7,7 prosent).

VW Golf var mest solgte bilmodell også i juni (1626 stykk, hvorav 747 var elektriske), foran Tesla Model S (566), Mitsubishi Outlander (487, hvorav 421 var ladbare), Renault Zoe (431) og Toyota Yaris (371).

Som følge av den store økningen av elbiler og hybrider går CO2-utslippet (g/km) ned fra 111 i fjor til 98 i år.

Tilbakegang for flere

Ser man nærmere på kampen merkene mellom, går 15 av de 25 største personbilmerkene tilbake sammenlignet med samme periode i fjor. Størst nedgang har Citroën med 16 prosent, BMW går også ned 16 prosent, mens både Tesla og Peugeot går tilbake med 15 prosent hver.

Lexus øker mest og ligger 108 prosent over første halvår i fjor. Ellers er det Renault (pluss 91 prosent), Subaru (+41 prosent) og Volkswagen (+39 prosent) som har den største prosentvise fremgangen fra i fjor.

Mer om elbil:

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Hører ikke elbilene 

BT anbefaler

Skyss ringes ned av fortvilte kunder. Slik svarer busselskapet.

Når tar streiken slutt? Dekker Skyss taxi? Og får man penger hvis man har betalt for månedskort? Skyss svarer.

LES SAKEN
  1. Elbil