- Det blir neppe noen Spotify for film

Det er for mange hindringer i veien, mener innholdsleverandør.

Publisert Publisert

Hos den Telenor-eide fiilm— og TV-strømmingstjenesten Comoyo, som skal ta opp kampen med blant andre Netflix, HBO , har man ingen tro på at vi vil få se en tjeneste tilsvarende Spotify for film.

Det sa leder film og TV i Comoyo, Karianne Melleby, i et innlegg på bransjemessen Telecruise.

— Det er fryktelig mange tjenester på markedet nå, og det blir uoversiktlig for forbrukerne. De skjønner ikke alltid hvor de finner hvilket innhold, og kanskje er de nødt til å bli kunder to steder, bare for å få med seg forskjellige sesonger av samme serie.

Det hadde med andre ord vært en veldig god løsning om forbrukerne kunne funnet alt de ville, via én løsning. En slags Spotify for film.

Store summer står på spill

Melleby har likevel ingen tro på et slikt konsept, slik bransjen er lagt opp i dag:

-Filmbransjen har ordnet det veldig godt til for seg selv, og jeg ser ikke at det kommer til å komme noen endringer her.

En film går typisk først på kino, deretter går den eksklusivt på betal-TV. Noe etter dette kan filmen gå på frie TV-kanaler, før den tilslutt ender opp i den lokale videobutikken. I verste fall snakker vi om fem år fra filmen går på kino, til du kan kjøpe din egen utgave.

I hvert vindu som filmen skal gjennom er det store summer involvert. Når det er store summer involvert, er det ikke akkurat hensynet til forbrukeren som går foran. Filmselskapene vil ha pengene sine, så enkelt er det.

**LES MER: Her i Norge er det hittil Netflix som har kapret de tusen hjem:

Men HBO Nordic har vi ikke fått sansen for ennå »**

Må kjøpe ut filmselskapene

For at det skulle blitt mulig å samle alle filmer inn i en tjeneste, hadde noen vært nødt til kjøpe ut filmselskapene, forteller Melleby. TV-selskapene betaler i dag mange hundre millioner bare for noen få rettigheter.

I tillegg måtte all den tapte fortjenesten fra DVD-filmene blitt dekket inn. Det er altså snakk om så store summer at en strømmetjeneste som skulle samlet dem alle, hadde blitt alt for dyr.

Med andre ord, vi sitter nok fast med dagens modell ennså lenge – en modell der innholdet er godt spredd mellom både tjenester, land og i tid.

LES MER: GUIDE - strømming på nett

nrk_956x527-B7gRc0L1Cu.jpg

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Hun sier gjentatte ganger: «Du må ikke se ned. Du må ikke se ned, Morten» ... Men jeg har allerede sett det.

Morten Furre (49) havnet i en alvorlig ulykke sensommeren 2018. Dette er historien fortalt av ham selv og de som reddet…

Sakene flest leser nå

  1. Storbritannia: – Viruset er ute av kontroll

  2. Derfor lyste mange bygg i Bergen rødt

  3. Polititeori om drapet i Åsane: Kvinnen kan ha blitt kvalt

  4. – Er det så farlig å bli spurt hvor man kommer fra?

  5. Fra benken til Milan på to år: Slik reagerer gamle­treneren på komet­karrieren

  6. Fra torsdag morgen gjelder en ny parkeringsregel i Bergen