Obamas Twitter-konto satte ny verdensrekord

Aldri før har noen brukt så kort tid på en million brukere.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Kun fem timer tok det fra president Barack Obama fikk sin egen Twitter-konto @POTUS til han hadde passert én million følgere.

Ifølge Guinness World Records er det ny verdensrekord, og den vil følgelig bli å finne i 2016-utgaven av rekordboken, skriver Huffington Post.

Om det da ikke skulle dukke opp en ny og enda raskere Twitter-rakett i løpet av året.

Den tidligere rekordinnehaveren var skuespilleren Robert Downey Jr som brukte 23 timer og 22 minutter på å sanke sin første million følgere.

Twitters kart viser hvordan følgerene strømmet til Obamas Twitter-konto.

Twitter har laget en egen grafikk som viser hvor raskt @POTUS-kontoen spredte seg. POTUS er forkortelsen for President of the United States som Secret Service bruker på den til enhver tid sittende president.@POTUS-kontoen som ifølge det Det hvite hus «være en ny måte president Obama kan kommunisere direkte med det amerikanske folk på», brukes kun av presidenten selv.

Det betyr at Obama må gi den fra seg når en ny amerikansk president velges inn i Det hvite hus neste år.

Langt til Twitter-toppen

Så spørs det om den nye presidentkontoen kan nå samme følgerhøyder som Obamas gamle @BarackObama som i hovedsak administreres av Obamas valgkampstab.

Med snaue 60 millioner følger ligger den på tredjeplass etter Katy Perrysom topper Twitter med sine 70 millioner følgere. På annenplass finner vi Justin Biebermed 64 millioner følgere.

Av norske politikere på Twitter har statsminister Erna Solberg 150.000 følgere, mens tidligere statsminister og nå generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg, har hele 320.000 av dem. Finansminister og partileder i Frp Siv Jensen kan «bare» skryte av snaue førti tusen Twitter-følgere.

Les også:

Slik får du flere Twitter-følgere — sjekk ekspertenes tips

Publisert