– Jeg er løpende i kontakt med dem som er rundt ham, for å forsikre meg om at han har det som best han kan etter veldig krevende forhold, sier Jensen til norske medier fredag.

Hun vil ikke opplyse om hva Wara har sagt.

– Jeg er opptatt av å ta vare på ham i en vanskelig tid og sørge for at han får den hjelpen han trenger.

Finansministeren mener det er for tidlig å si om Wara kan komme tilbake som statsråd.

– Dette er ikke tiden for å spekulere i hva som kommer til å skje fremover.

I kjølvannet av en teateroppsetning i Oslo har det vært flere tilfeller av trusler og hærverk rettet mot boligen til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og hans samboer. Wara ble torsdag permittert etter at samboeren hans ble siktet for å ha diktet opp en straffbar handling ved å tenne på familiens bil.

– Flere i Frp har antydet en sammenheng mellom teaterstykket og det som har skjedd ved Waras bolig. Er det noen av dem som har grunn til å gå i seg selv og ta selvkritikk for ting de har sagt, ment eller ytret offentlig?

– Jeg opplever at mye av den debatten som har gått, ikke har handlet om det. Den har handlet om at man setter opp et teaterstykke hvor man trer inn i private menneskers liv, uten å spørre dem om lov, under dekke av ytringsfriheten. Det må det være lov til å stille spørsmål ved og ta del i en diskusjon om, sier Jensen.

– Listhaug har skrevet at Pia Maria Roll er «produsent av et teaterstykke som kan være grunnen til at Wara og familien hans utsettes for hærverk»?

– Som jeg sa i går: Jeg kommer ikke til å spekulere i dette. Det er det politiets jobb å finne ut av. Jeg har tillit til at de vil gjøre det.

Listhaug har senere trukket den omstridte Facebook-posten.