Prinsessen hadde med seg pappa, kronprins Haakon, da hun ble intervjuet i programmet Julemorgen, som ble vist på NRK julaften.

Kinderegg

Der fortalte de blant annet om juleforberedelsene hjemme på Skaugum.

Prinsessen har der en hjemmelaget julekalender, som er plassert i gangen.

— Første kalenderdag fikk jeg et Kinderegg, og i den neste fikk jeg en Kuli, fortalte hun.

- Sokker og sånn

— Hva er det kjedeligste du har fått i kalenderen? spurte kronprinsen.

— Sokker, og hals - sånn til å ha utenpå, svarte prinsessen kjapt. Faren prøvde å forklare at åtteåringen også får en del ting hun trenger i kalenderen.

— Kjedelig! utbrøt prinsessen.

Prinsessen fikk også spørsmål som Julemorgens seere hadde sendt inn. Blant annet ville de vite om det er gøy å være kongelig.

Ikke sliten av å vinke

— Ja, noen ganger er det gøy, og noen ganger er det ganske kjedelig. Det jeg for eksempel synes er kjedelig, er å måtte ta bilder. Det er når man sitter, sitter, sitter og sitter og ikke får det perfekte bildet. Og så klarer ikke Magnus, lillebroren min, å sitte stille. Så da blir det sånn at det første bildet ikke blir perfekt, og så løper Magnus av gårde, og så må vi hente ham, forklarte Ingrid Alexandra.

Et annet av spørsmålene handlet om hvorvidt prinsessen ble sliten av å vinke fra slottsbalkongen på 17. mai.

— Egentlig blir vi ikke slitne av å vinke, akkurat. For Magnus og jeg pleier å få gå inn. Så det er ikke slitsomt å vinke, men slitsomt å bare stå der og se utover, forteller prinsessen, som samtidig synes det er fint å se alle menneskene.

Til Kongsseteren

Julemorgen ble tatt opp i forrige uke, og under besøket hos programlederne Heidi Marie Vestrheim og Margrethe Røed fikk kronprinsen og prinsessen også tid til å overrekke en pengegave til barnas egen miljøvernorganisasjon, Miljøagentene.

Kongeparet og kronprinsfamilien feirer jul på Kongsseteren på Voksenkollen i Oslo. I fjor var kongeparet på besøk på Skaugum, der julaften ble feiret med kronprinsparet og familien Tjessem. I år inntas julemiddagen på Kongsseteren, har Slottet bekreftet overfor NTB.