Inntil tirsdag ettermiddag var det ikke funnet spor etter et fransk ektepar i 40-årene som gikk ut på ski fra Haukeli fjellstue i Telemark lørdag.

Letingen ble iverksatt tirsdag da de to ble meldt savnet. Paret skulle vært tilbake mandag, men de har ikke ankommet Haukeli. Politiet har fått opplysninger om at de to hadde en plan om å gå til Hellevassbu og Middalsbu.

Håper de er på hytte

— Vi håper de har tatt seg inn i ei hytte. Vi vet lite om dem og om de er fjellvante, men det håper vi jo på, sier operasjonsleder Arne Gunnar Tollehaugen i Telemark politidistrikt til NTB.

DÅRLIG VÆR: Bildet er fra Statens vegvesens kamera ved Dyrskar på E134 over Haukelifjell, og er tatt klokken 16 tirsdag ettermiddag.
STATENS VEGVESEN

Det er iverksatt søk med scooter fra Røde Kors og politi i retning mot Hellevassbu. Mannskapene leter også gjennom hytter og hus i området.

Norske Redningshunder har en hund på vei til søket. I første omgang sendes hund og fører ut sammen med bandvogn fra Røde Kors for å sjekke hyttene i området. Dersom de kommer over et snøskred, vil hunden søke i snømassene.

Dårlig vær i området

Det er dårlig vær med stiv kuling, tåke og snøføyke i leteområdet.

— Sikten er på bare 20-30 meter. Det er rundt null grader med sludd og regn. Vi har vurdert helikopter, men i dette været er det helt uaktuelt, sier Tollehaugen.

Leteaksjonen ble igangsatt tirsdag formiddag.