Symptomer på den smittsomme sykdommen kverke er funnet hos syv hester på Lofsrud gård og fire hester i en privatstall på Skullerud, opplyser Hest.no.

16. juli måtte Søndre Nordstrand Rideklubb, som driver Lofsrud gård, avlive én av hestene. Gården var onsdag fortsatt stengt.

— Normalt oppheves restriksjonene fire uker etter at den siste hesten som har hatt symptomer på kverke er friskmeldt, sier fungerende seksjonssjef Ingvild Halvorsen i Mattilsynet til hestenettstedet.

Sykdommen skal ikke være farlig for mennesker, men utbruddet er kostbart for stallene. Søndre Nordstrand Rideklubb har blant annet avlyst to uker med rideleir på grunn av utbruddet.

— Mange av hestene våre skulle vært på beite i hele sommer. I stedet har vi måtte holde hestene inne på tre staller; én for privathestene, én for skolehestene som har vært utsatt for smitte og én for de hestene som vi mistenker er smittet. For å klare å håndtere dette har vi måtte sette opp doble skift med ansatte, sier styremedlem Ellen Rognaldsen i rideklubben.