18 kjemper fortsatt for livet

For 18 av ofrene fra fredagens angrep er tilstanden fortsatt kritisk. – De kjemper for livet, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Publisert Publisert

- INGEN ER UBERØRTE: Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen snakker om tragedien. Foto: HÅVARD BJELLAND(Arkivfoto)

  • Christina Pletten
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Det ligger fortsatt 40 pasienter på sykehus etter angrepene på regjeringskvartalet og våpenmassakren på Utøya, opplyser helse— og omsorgsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen. For 18 pasienter er fortsatt tilstanden kritisk.

— De kjemper for livet, sier hun.

Les også

[No available link text]

Stor utfordring

Statsråden sier terrorangrepet har vært en stor utfordring for beredskapen til helsevesenet.

— Det er all grunn til å si at beredskapen fra helsevesenet har fungert meget bra. Sykehusene fikk inn 26 veldig kritisk skadde innledningsvis, men både Ullevål og Bærum har i ettertid rapportert at de ikke opplevde det som om kapasiteten var sprengt, og at de kunne ha tatt imot flere pasienter, sier statsråden.

Både ambulanser, redningshelikopter og medisinsk personell var raskt ute når tragedien rammet.

— Folk slapp alt de hadde i hendene og kom på jobb. Leger og sykepleiere fra andre deler av landet har ringt og meldt seg til tjeneste. Det kom ambulanser over grensen fra Sverige for å hjelpe til. Mobiliseringen har vært enorm i hele samfunnet, sier hun.

Tung jobb

Men til tross for at alt har fungert som det skulle, har det vært en spesielt tung jobb for alle som var involvert.

— Når det kommer så mange ofre med skuddskader – samfunnets uskyldigste, svært unge mennesker - er ingen uberørte. Også for helsepersonellet, som er vant til mye lidelse, har dette vært en usedvanlig tøff oppgave, sier Strøm-Erichsen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. [No available link text]

  2. [No available link text]