— Vi anser faren for gjentakelse som stor, og vi tar denne saken meget alvorlig. Derfor vil vi be om fire nye uker med varetektsfengsling, sier politiadvokat Rudolph Christoffersen i Hordaland politidistrikt til NTB.

Politiet i Hordaland har nå mange i sving for å etterforske Berge, som på bloggen sin kom med oppfordringer om å drepe politifolk.

— Han var veldig konkret og konsis i sine trusler, og han gir uttrykk for at dette er noe han virkelig står inne for, sier Christoffersen.

Ber om løslatelse

Berges forsvarer, Henrik Birkeland, sier derimot at han vil be retten om å løslate hans klient.

— Vi bestrider at det er fare for gjentakelse og mener det ikke er skjellig grunn til mistanke. Dette er et veldig uklart rettsområde. Vi mener at paragrafen han er siktet for å ha brutt ikke kan anvendes i denne saken, blant annet fordi han er dekket av ytringsfriheten, forteller Birkeland til NTB.

Berge ble pågrepet 4. juli. Han har ved flere anledninger oppfordret til drap på politifolk på sin blogg. Det sier Birkeland var for å skaffe oppmerksomhet rundt kampen mot feminismen. Drap på politifolk vil da være et virkemiddel.

— Han mener at drap på politiet egner seg for å få oppmerksomhet fra pressen rundt saken han kjemper for. Han mener ikke nødvendigvis at politidrap er et mål i seg selv, sier Birkeland.

Komplisert etterforskning

Politiet på sin side mener blogginnleggene til Berge er en oppfordring til politidrap.

— Vi er usikre på om han er en direkte trussel. Dette er en svært komplisert etterforskning, siden mange av planene hans kan ha vært bare i hans eget hode. Vi avhører mange i kretsen rundt ham, og vi vet ikke om noen er blitt inspirert av det han har skrevet. Vi er nødt til å ta dette alvorlig, sier Christoffersen.

Politiet beslagla 14 harddisker, ni minnepinner, tre bærbare datamaskiner og flere lærebøker om sprengning og sprengstoff da de pågrep Berge. Nå jobber de med å analysere alt materialet.

— Det er enormt mye vi skal gjennom, og det tar lang tid å gjøre det på en skikkelig måte, forteller Christoffersen.