Fremskrittspartiets utenrikspolitiske talsperson har fått bøtter av kjeft fra egne Facebook-følgere etter at han onsdag kveld tok et oppgjør med «dommedagsprofetier om innvandring og muslimer». Noen av de krasseste innleggene er senere fjernet, men ikke alle.

— Enkelte velgere synes å ha et vrengebilde av hva slags parti de har stemt på, skrev Norheim.

- Ubehagelig

Reaksjonene lot ikke vente på seg, noe Norheim sier han var forberedt på.

— Men det er helt nødvendig for meg å si ifra. Det er ubehagelig dersom noen har stemt på meg fordi de tror jeg misliker muslimer, hater islam og vil stenge grensene for innvandrere, sier Frp-representanten fra Telemark.

— Jeg blir helt matt av den maniske intensiteten som enkelte har når det gjelder islam. Det er ikke måte på hva enkelte lirer av seg. Noen tror i fullt alvor at Oslo er i ferd med å bli overtatt av muslimer og mener at alt vondt i verden skyldes islam.

Frps ansvar?

Fremskrittspartiets partileder Siv Jensen er kjent for uttrykket «snikislamisering» og tidligere i uken lanserte stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde en bok om problemene med ikke-vestlig innvandring.

— Har ikke Fremskrittspartiet selv et ansvar for at velgere kan oppleve Frp som et islamkritisk antiinnvandringsparti?

— Det korte svaret er nei. Vi har aldri vært et antiinnvandringsparti. Vi har aldri gått til valg på å stenge grensene og kaste ut muslimer, sier Norheim.

- Nyanser

Han medgir imidlertid at Frps representanter har et ansvar for hvordan de formulerer seg.

— Selvsagt har vi det. Og det er klare nyanser innad i Frp når det gjelder graden av retorikk, sier Norheim.

— Jeg sitter i samme komité som Christian Tybring-Gjedde og har et godt forhold til ham. Men jeg er ikke enig i alt han sier og synes han av og til formulerer seg vel hardt. Jeg ser rett og slett ikke like mørkt på situasjonen som han gjør, tilføyer han.