Se direktevideo fra demonstrasjonen øverst i artikkelen.

Mellom 300 og 400 personer har møtt opp foran Stortinget for å uttrykke sin støtte til Israel.

— Vi er ikke samlet for å feire Israels krigføring på Gaza, men for å få til en ekte fred. Vi er her fordi vi hater å se kvinner og barn bli drept av den islamistiske bevegelsen Hamas, sa styreleder i MIFF, Conrad Myrland under sin appell.

Flere av demonstrantene holder skilt med påskriften: «Mediedekningen av Israel-konflikten må bli mer rettferdig», «Det er riktig og viktig at Israel forsvarer sine innbyggere» og «Nei til terroren og islamismen til Hamas».

Liten motdemonstrasjon Samtidig holder den venstreradikale gruppen «Tjen Folket» en mindre motdemonstrasjon bak Eidsvolls plass. Gruppen holder plakater som lyder: «Tjen folket – Global intifada».

Palestinakomiteen søkte om å få holde motdemonstrasjon til støttemarkeringen, men trakk senere søknaden, ifølge politiet.

— Hvis det blir bråk kommer vi til å få skylden, og det ønsker vi ikke, sier komitéleder Kathrine Jensen til NRK.

Politiet møtt opp Det er et stort politioppbrudd, blant annet med politihester, utenfor Stortinget.

— Vi er åpne for at det kan bli aggressivt. Vi stiller opp med en god del politistyrker, slik at dette skal gå lovlig og sømmelig for seg, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo politidistrikt til NTB.

Blant appellantene er stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan (KrF), leder av Israels venner på Stortinget og stortingsrepresentant Kristian Norheim (Frp), andre nestleder i utenriks- og forsvarskomiteen og utenrikspolitisk talsmann for Fremskrittspartiet.

Også Solveig Ghatso, styreleder i MIFF Vestfold og Conrad Myrland, daglig leder MIFF, skal holde appell.