Store politistyrker og politihelikopteret ble satt inn i letingen etter de tre gjerningsmennene i området. Ranet skjedde i Røaveien. Politiet ble varslet klokka 2.28.

— Vi fikk melding om at tre unge menn i slutten av tenårene var blitt angrepet bakfra, slått og fraranet en iPhone og penger. Vi var raskt på stedet med tilgjengelige mannskaper og har satt i gang søk etter de tre ransmennene med hundepatrulje og politihelikopteret, sier operasjonsleder Ola Krokan i Oslo politidistrikt til NTB.

En av de tre klaget over smerter i hodet og fikk tilsyn av ambulansepersonell på stedet. Gjerningsmennene er beskrevet som mørke i huden og i 18-20-årsalderen. To av dem hadde svarte Canada Goose-jakker, og tredjemann hadde en grønn jakke.

— De tre ble sett løpende i retning gardeleiren på Huseby, sier operasjonslederen.

Søket ble trappet ned en drøy time senere. Krokan opplyser at saken skal etterforskes videre av Majorstua politistasjon.

Ranene føyer seg inn i den lange rekken av ranssaker i hovedstaden den siste tiden. I oktober ble det i gjennomsnitt begått fire ran hver dag.

Så sent som tirsdag kveld ble en ung kvinne frastjålet mobiltelefonen sin på T-banen på Oppsal i Oslo. De to gjerningsmennene ble beskrevet som 15-20 år og fra Midtøsten, er fortsatt på frifot natt til onsdag