Det kom fram under Stortingets trontale— og erklæringsdebatt onsdag, skriver Vårt Land.

Innrømmelsen kom da den nye SV-representanten fra Troms Torgeir Knag Fylkesnes lurte på hvordan det kunne ha seg at Venstres ja til livssynsnøytralitet kunne ende med et ja til innføring av K for kristendom i navnet på RLE-faget i grunnskolen, et fag som heretter skal hete KRLE (Kristendom, religion, livssyn og etikk) og inneholde minst 55 prosent undervisning om kristendommen.

— Jeg var villig til å gi en K i et fag for vern av Lofoten og Vesterålen. Den var et av mange småpunkter vi måtte gi. Jeg ga meg på en bokstav, men det var verdt det. Det er bare å kikke utover havet der, så er saken klar, sa Venstre-leder Skei Grande på Stortinget.

Saken var omstridt internt i Venstre. Livssynstalskvinne Guri Melby sa nylig til Vårt Land at hun var lite glad for at kristendommen skal inn i navnet på grunnskolens livssynsfag.

Også Human-Etisk Forbund har reagert på det nye faget.

— Kristendommen, både som religion og som kulturtradisjon, er allerede godt dekket i RLE- faget i dag, skriver generalsekretær Kristin Mile i HEF i et innlegg i Dagsavisen onsdag.