Frykter tenåringsdøtre har dratt til krigen i Syria

Eposten søstrene fra Akershus etterlot seg, kom som et sjokk på familien. Der sto det at hadde dratt til Syria for å bidra i borgerkrigen.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

De to jentene fra Somalia er 16 og 19 år gamle og er bosatt på et tettsted utenfor Oslo, ifølge VG. Da de ikke kom hjem fra skolen som vanlig, ble moren bekymret. Flere timer senere fikk familien en melding fra dem om å sjekke farens epost.

«Det er nå slik at muslimene blir angrepet fra alle hold og vi må gjøre noe. Vi vil så gjerne hjelpe muslimene og den eneste måten vi kan virkelig hjelpe dem er ved å være med dem i deres lidelser og gleder. Det er ikke lenger nok å sitte hjemme og sende penger. Med tanke på dette har vi bestemt oss for å reise til Syria og hjelpe til der nede med alt vi kan», sto det i eposten.

Broren forteller at jentene skal ha spart opp penger i forkant, og at avskjedsbrevet var sendt så lenge etter at de reiste, at familien ikke ville hatt noen mulighet til å stanse dem.

Sist gang de hadde kontakt med jentene var seint torsdag kveld. Da befant de seg i Tyrkia etter å ha reist via Sverige.

— Nå svarer de ikke lenger, men pappa har reist etter for å lete etter dem i Tyrkia. Vi håper at de ikke har reist inn i Syria, sier broren.

Etter det VG får opplyst, har det lokale politidistriktet etterlyst de to jentene internasjonalt gjennom Interpol, og en liten gruppe etterforskere jobber på spreng for å lokalisere dem i utlandet. UD bistår også familien. (NTB)

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. «Politiet må slutte å ta førerkortet fra hasjbrukere»

  2. Dette vet vi om døgnet før pågripelsen

  3. Første koronapasient har mottatt Bergenbio-legemiddel

  4. Ingen fleire koronasmitta i Hardanger

  5. Klager på russefest i Fana

  6. Her skal det bli ishockeyarena, fotballbane på taket og en gigantisk idrettshall