Mann siktet for forsettelig drap

Samboeren er siktet for legemsbeskadigelse mot den drepte mannen fra Sørum.

  • Aftenposten.no
  • Stine Barstad
  • Fred C. Gjestad
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Politiet på Romerike holder nå pressekonferanse etter at en mann i 30-årene i avhør i dag innrømmet å ha drept en mann i 40-årene i Aurskog, skriver Aftenposten.no.

Ifølge politiet er mannen siktet for forsettelig drap. Samboeren, som også er i 30-årene, er foreløpig siktet for legemsbeskadigelse. Politiet opplyser at siktelsen kan bli utvidet til medvirkning til drap.

Vold og trusler

Siktede er samboer med avdødes ekskone, og politiet undersøker nå om avdøde selv oppsøkte huset til samboerparet i Aurskog fordi han var sjalu.

Politiet tror at drapet fant sted der lørdag kveld eller natt til søndag. Siktedes advokat Sigmund Øien sier til Aftenposten.no hans klient drepte i nødverge.

Ifølge den siktede kvinnens advokat, Gunhild Lærum, skal hun gjentatte ganger ha bedt om besøksforbud for eksmannen hun har tre barn med etter at hun valgte å bryte ut av forholdet.

— Det har vært et voldsomt strabasiøst forhold. Hun har bedt om besøksforbud flere ganger, sier Lærum til Aftenposten.no.

Hun sier kvinnen har det svært vanskelig, og at hun nå får psykiatrisk hjelp. Barna blir nå tatt hånd om av familien. De var ikke til stede i boligen da drapet skjedde.

— Hun har gitt en utfyllende forklaring om hvordan hun har opplevd hva som skjedde i hjemmet denne dagen. Hun er helt tydelig på at hun ikke har lagt hånd på avdøde, og erkjenner ikke straffskyld, sier Lærum.

Dumpet i Sverige

Senere skal liket ha blitt dumpet et sted over grensen til Sverige. Ifølge siktedes forsvarer Sigmund Øien er hans klient reist med politiet til Sverige for å hjelpe til med påvise stedet der liket ble dumpet, men politiet opplyser at liket ennå ikke er funnet. Lærum bekrefter at hennes klient kjente til hva som skjedde.

— Det er en prioritert oppgave å finne liket, sier politiadvokat Kåre Kalvå på pressekonferansen.

Politiet sier de ikke kan være sikre på at mannen ble drept før avdøde er funnet. Men en av grunnene til at politiet er ganske sikre på at det er et drap er en alvorlig voldsepisode som skjedde 11 februar.

Den mannlige siktede utøvet vold mot avdøde.

— Det var en stygg episode, det kunne lett gått galt, sier Kalvå.

Familien til avdøde meldte ham savnet til Sørum Lensmannskontor onsdag. Da satt den siktede mannen inne til avhør i forbindelse med den tidligere voldsepisoden. Han ble da spurt om hendelsen og dermed knyttet til saken, opplyser politiet.

— Vi hadde mistanke om at det var begått et drap, med tanke på voldshistorikken, sier Kalvå.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

– Jeg kommer til å tenke meg om 16 ganger før jeg sender skade­melding igjen

– At det skal så lite til for å stå der med en påstand om 120 dagers fengsel. Jeg er sjokkert, sier bileieren.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Helikopter har styrtet i Telemark

  2. Mann målt til 130 km/t i E39-tunnel

  3. Her er Lauritz på jobb­intervju. Han må bevise at han tåler blod­slitet på museet.

  4. Hege gikk ned elleve kilo med sukker­kutt. Her er fire ting du kanskje ikke visste om sukker.

  5. Mann til sjukehus etter ulykke i Nordfjord

  6. To stikker seg frem, én skuffer stort