Selskapet har allerede sendt ut permitteringsvarsler for de øvrige ansatte som vil miste arbeidsoppgaver dersom mange fly blir satt på bakken, skriver Aftenposten.

— Dette permitteringsvarselet vil bli iverksatt så snart vi ser det nødvendig. Mye avhenger av hvor stor en eventuell opptrapping vil bli fra søndag. Det er viktig for oss å holde så mye av driften som mulig i gang, og vi leter derfor etter alle muligheter for å opprettholde den avtalen vi har med passasjerene om å fly dem til avtalt tid til avtalt sted. Det er vårt overordnede hensyn og vil styre det vi kommer til å foreta oss, sier Kjos til avisa.

Kriseplanen innebærer å leie inn nye fly med mannskap for å dekke de streikerammede rutene, slå sammen avganger for å få med så mange passasjerer som mulig på færre fly og å sette inn flere av de administrative lederne i selskapet med bakgrunn som piloter inn i kabinen.

En annen mulighet er å bruke Dreamliner-flyet, som hittil kun har blitt benyttet på langdistanseruter, til å dekke innenriksflyginger mellom Oslo og Bergen. Begge flyplassene har erfaring med å ta imot større fly.

Onsdag ble ett medlem fra de kabinansattes fagforening Parat tatt ut i streik, noe som først og fremst er en symbolsk handling, for å vise at streiken er i gang. Dersom fagforeningen Parat trapper opp streiken i Norge, kan til sammen 1.229 kabinansatte i Norge og Danmark bli tatt ut i streik.