Helsepersonell reagerte på at død 13-åring var svært tynn

Den 13 år gamle jenten ble funnet død på en hytte i Valdres nyttårsaften.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Moren til jenten er siktet for grov omsorgssvikt. Det var moren selv om ringte nødnummeret på nyttårsaften. Da personell fra luftambulansen kom til stedet, fant de jenten død, og de varslet straks politiet.

Etter det VGfår opplyst skal de ha reagert på at den 13 år gamle jenten var svært tynn. Bekjente av jenten forteller til avisen at hun har slitt med spiseforstyrrelser i lengre tid. Moren har opplyst til bekjente at spiseforstyrrelsene skal ha ført til at datteren i fjor ble innlagt på sykehus.

Les også

Mor er siktet etter at datteren (13) ble funnet død i Valdres

Obduksjonsrapport mandag

Politiet mener at de begynner å danne seg et bilde av hva som skjedde, men ønsker ikke å si noe om dødsårsak. Moren og datteren skal ha vært alene da dødsfallet skjedde.

— Vi har jobbet ut fra en teori, men vil vente med å kommentere ytterligere til vi får svar fra den foreløpige obduksjonsrapporten. Den kommer mandag, sier politiadvokat Julie Dalsveen i Innlandet politidistrikt.

Politiadvokaten bekrefter overfor NTB at barnevernet i lengre tid hadde vært involvert. I slutten av november ble politiet bedt om å sjekke boforhold på en adresse, og dette var samme sted som 13-åringen senere ble funnet død.

- Ønsket en ny start

En nær bekjent av den siktede moren sier at familien har strevd med å komme seg på beina, samt at det var praktiske grunner på bostedet i Lommedalen som gjorde at de reiste til familiehytten i Valdres i høst.

— De hadde tenkt å flytte ut av kommunen uansett, for at hun skulle få en ny start, sier en bekjent av moren til Dagbladet.

Rektor Gretha Storevik ved Mølladammen skole i Bærum, skolen der jenten var elev, mente også at det var viktig å få starte med «blanke ark» da jenten flyttet til Valdres. I overføringsmøtet med den nye skolen ble det heller ikke nevnt noe om eventuelle problemer.

— Det snakket vi ikke om. Hun hadde vært så kort tid, og det var viktig at de kunne begynne med blanke ark. Og om noe skulle vært sagt, er det ikke noe jeg kan snakke med deg om nå, sier Storevik til avisen.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Sønnen deres ble skutt av politiet. Nå forteller de om Morten.

Vibekke og Lasse Michelsen vil at du skal vite at Morten fikk gjort mye før han ble psykisk syk.

Mest lest akkurat nå

  1. Her har eierne store planer: – Det skal bli det motsatte av Myrkdalen

  2. Trengereidtunnelen åpen for fri ferdsel

  3. Folkehelseinstituttet bommet kraftig på smittetall i julen

  4. Et nabolag på nåler

  5. FHI: - Det er mulig vi må gi en tredje vaksinedose

  6. Denne gjengen vil gjerne ha middagsrestene dine