Mann siktet for uaktsomt drap på kona

En mann i 50-årene er siktet for uaktsomt drap etter at kona hans ble skutt i en bolig i Gran i Oppland lørdag kveld. Mannen har forklart at skuddet ble avfyrt ved et uhell.

Publisert Publisert

Politiet arbeider på åstedet i Søndre Ål ved Gran på Hadeland natt til søndag der en person skal ha blitt drept av et vådeskudd lørdag kveld. Foto: NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Kun ekteparet var til stede i eneboligen da skuddet ble fyrt av, opplyser Innlandet politidistrikt. Kvinnen, som var i 40-årene, ble truffet av ett skudd fra en rifle og døde etter kort tid av skadene.

Politiet har omtalt saken som en familietragedie og har vært tilbakeholdne med å fortelle om omstendighetene rundt dødsskytingen. Den siktede er ikke kjent av politiet fra tidligere.

— Mannen er pågrepet og siktet for uaktsomt drap som følge av uforsiktig omgang med våpen med døden til følge. Det er med bakgrunn i opplysninger som har kommet fra mannen i avhør, sier politiadvokat Trine Hanssen.

- Har erkjent

— Vi kan ikke se bort fra at denne siktelsen vil bli endret. Mannen har erkjent straffskyld for uaktsomt drap, sier Hanssen til NTB søndag kveld.

Mannen har fått advokat Arne Krokeide oppnevnt som forsvarer og Bendik Støen Thoresen er oppnevnt som bistandsadvokat for de pårørende. Ingen av advokatene svarte på henvendelser søndag kveld.

Kripos bistår Innlandet politidistrikt med kriminaltekniske undersøkelser på stedet og med taktisk etterforskning. Politiet fortsetter også med avhør i saken.

Nødetatene fikk melding om skuddet klokken 19.45 lørdag. Kvinnen ble forsøkt gjenopplivet av ambulansepersonell som kom til, men hun ble til slutt erklært død på stedet.

Sterkt preget

— Ektemannen ble avhørt av politiet i går kveld og natt. Han er sterkt preget av det som er skjedd, men har gitt en forklaring på hva som skjedde og at han mener det var snakk om et vådeskudd, sier politiadvokaten.

Mandag vil politiet ta stilling til om mannen skal framstilles for varetektsfengsling mens saken etterforskes. Paret hadde felles mindreårige barn som ikke var hjemme lørdag kveld. De er tatt hånd om av øvrig familie og Gran kommune, som etablerte sitt kriseteam etter at hendelsen skjedde lørdag kveld.

Skolene i kommunen har vært i kontakt med kriseteamet for å diskutere hvordan de skal informere sine elever om saken, skriverOppland Arbeiderblad.

Publisert