Frp-ere vil betale asylregningen med olje fra nord

Som følge av den store asylregningen må Norge nå åpne de omdiskuterte oljefeltene i Lofoten, Vesterålen og Senja, mener Fremskrittspartiet i de tre nordligste fylkene.

Publisert Publisert

Stortingsrepresentant Kenneth Svendsen fra Frp i Nordland sier han tar på seg å følge opp forslaget på Stortinget. Her er Svendsen på talerstolen under Frp-landsmøtet tidligere i år. Foto: Scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

De tre nordligste fylkeslagene i Frp krever at partiets stortingsgruppe jobber for åpning av oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, skriver Dagsavisen.

«Ekstraordinær»

Bakgrunnen er at de mener Norge må sikre framtidige inntekter for å dekke opp de økte utgiftene som følger med asylstrømmen til landet.

Les også

«De kjemper for sine barns liv og fremtid»

«Vi må innse at situasjonen er ekstraordinær og avtalen som ble inngått mellom regjeringspartiene og Venstre og KrF må reforhandles», heter det i et opprop i Altaposten lørdag, signert Frps gruppeledere på fylkestingene i Finnmark, Troms og Nordland.

Stortingsrepresentant Kenneth Svendsen fra Frp i Nordland sier han tar på seg å følge opp forslaget på Stortinget.

Les også

- Rykte om tjuveri er berre tull

Han tviler på at de får med seg Venstre på forslaget, men foreslår at regjeringspartiene Frp og Høyre i stedet tar seg en prat med Arbeiderpartiet.

— Irriterer meg

— Jeg kan gjerne se for meg en bindende avtale, slik at vi kan blokkere at KrF/Venstre fra høyresiden eller SV/MDG fra venstresiden kan bruke et nei til oljeboring som pressmiddel. Det irriterer meg at selv om det er et stort flertall for å starte en konsekvensutredning, er det små partier som blokkerer det. Det er direkte udemokratisk, sier Svendsen til Dagsavisen.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Følg asylstrømmen

  2. Her skal de yngste asylsøkerne bo i Bergen

  3. Får flyktninger mer i uføretrygd enn nordmenn?

  4. Diplomatisk hastemøte om arktisk asylstrid

  5. Firer på reglene for asylmottak

  6. Antall asylsøkere halvert

  7. Advarer asylsøkere mot å komme til Norge

  8. Enighet om asylforlik

BT anbefaler

Se Ingebrigtsens første Brann-intervju

Kåre Ingebrigtsen tar over som hovedtrener i Brann.

LES SAKEN