Hastemøte om flått-tester

Folkehelseinstituttet har innkalt til hastemøte om flått-testene som brukes på norske sykehus.

  • Jan Stian Vold
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Det er bare to uker siden Aftenposten skrev om Folkehelseinstituttets mangeårige flåttekspert Reidar Mehl, som kritiserte sin tidligere arbeidsgiver for ikke å ta flåttfaren på alvor. Mehl, som nå er pensjonist, mente at instituttet manglet viktig ekspertise på området.

Skal diskutere testene I all hast er nå de mikrobiologiske laboratoriene rundt om i landet invitert til et arbeidsmøte ved Folkehelseinstituttet for å diskutere testene som brukes for å diagnostisere eventuell borreliainfeksjon etter flåttbitt.

– Det har vært flere medieoppslag om dette i det siste, og vi har derfor, på kort varsel, invitert til et møte der vi vil gå igjennom hvilke diagnostiske tester som brukes, sier avdelingsdirektør Ingeborg Aaberge ved Folkehelseinstituttet.

Må til utlandet I dag brukes ulike tester ved ulike sykehus. Som Aftenposten har skrevet tidligere, har flere pasienter reist til utlandet for å få stilt riktig diagnose. Mange har opplevd at symptomene de har ikke er blitt tatt på alvor, og at én enkelt negativ test har blitt brukt for å utelukke borreliainfeksjon.

– Jeg tror ikke vi vil komme frem til enighet om én diagnostisk test på dette møtet. Vi vil se på hvilke mulige tester som kan brukes, sier Aaberge.

Mandagens møte er kun for dem som jobber på laboratorier, og ikke for klinikere, som jobber direkte med pasienter for å stille diagnoser.

– Det har vært for kort tid til å invitere dem også. Det kan tenkes vi vil komme tilbake til dem senere, sier Aaberge.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Lesernes flåttkart

BT anbefaler

I fjor anmeldte de mannen som er siktet for drapet på Sunniva Borgen: – Han trengte hjelp

Ni måneder før han ble siktet for drap, ble mannen anmeldt av ekteparet Kallestad på Sotra.

LES SAKEN