1. juledag sto som vanlig et besøk i Holmenkollen kapell på programmet, og før familien gikk inn i det fullsatte kapellet, stilte de opp til en rask familiefotografering utenfor, der presten Stig Utnem tok imot dem.

Kong Harald og dronning Sonja kom kjørende til kirken i sin representasjonsbil A-2 sammen med sin faste julegjest, prinsesse Kristine Bernadotte. I en etterfølgende, større bil satt familien Behn med sine tre døtre, Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah. Alle tre tok presten i hånden og neide pent før de gikk inn i kirken, der de satt sammen med sine foreldre og besteforeldre på første benk.

De tre jentene satt stille og pent, nesten som små engler, under gudstjenesten, men yngstemann fant det best å sitte på mammas fang det meste av tiden.

Sang og preken

Kongefamilien stilte opp til fotografering utenfor Holmenkollen kapell i dag. Her er kongeparet, prinsesse Märtha Louise og hennes tre døtre Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah Behn
SCANPIX

Holmenkollen barne— og ungdomskor innledet med vakker sang, og presten talte over det aktuelle temaet «Hva er det å være menneske i vår usikre tid.»

Kongefamilien sang ivrig med under alle salmene, og da de skulle sette seg inn i bilen etter gudstjenesten, oppdaget Märtha Louise at en i familien hadde tatt med seg salmeboka fra kirken. Hun løp tilbake til presten med boka, som svarte med at «ja men, du kunne jo ha fått den, da».

Mildvær og tåke

Holmenkollbakken var innhyllet i tåke da kongefamilien kom til gudstjenesten et par minutter før kl. 12. Mildvær med seks varmegrader og en snøfri Holmenkollås tyder på at det neppe blir noen skiturer for gjestene på Kongsseteren denne julen.

Kronprinsfamilien, som har valgt å tilbringe juleferien på hytta i Uvdal, er nok heldigere på det området. Sammen med Mette-Marits mor, Marit Tjessem, innledet de juleferien med gudstjeneste i Uvdal kirke julaften. Der kom presten Erik Haualand forsinket til arrangementet på grunn av en brøytebil, uten at det lot til å legge noen demper på stemningen i den fullsatte kirken.