Hun mener Norwegian-sjef Bjørn Kjos må heies fram.

— Jeg er fan av alle som gjør det enklere og billigere for norske flypassasjerer, sier lederen for Stortingets transportkomité til Klassekampen.

Reaksjoner i USA

Norwegians bruk av asiatisk arbeidskraft har skapt reaksjoner i USA, og både den amerikanske pilotforeningen og de fire amerikanske flyselskapene American Airlines, Delta, United og US Airway har reagert og sendt brev til USAs transportdepartementet med krav om at departementet nekter Norwegian flylisens i amerikansk luftrom.

Norwegian selv mener dette kun er gjort for å hindre selskapet i å konkurrere med de amerikanske flyselskapene, og får støtte fra Helleland.

- Frykter konkurranse

— Dette virker som et forsøk på å stenge dem ute og hindre konkurranse på det amerikanske markedet, sier Høyre-politikeren, som mener en amerikansk flynekt vil få store konsekvenser for norske flykunder.

— Norwegian har gått inn i ruter der det ikke har vært konkurranse tidligere. De tør å tenke nytt, og de utfordrer monopolet de større selskapene har hatt. Nå flyr de direkte til både New York og Florida, og det er fantastisk for norske forbrukere, sier Helleland. (©NTB)

FLYNEKT: Linda Helleland-Hofstad (H) mener Norwegian tør å tenke nytt, og mener de utfordrer monopolet de større selskapene har hatt.
ANETTE KARLSEN
HEIER PÅ KJOS: - Jeg er fan av alle som må heies frem, sier Linda Helleland-Hofstad (H) om Bjørn Kjos.
SCANPIX