Den døde kvinnen ble funnet i Nidelva noen dager etter drapet. Flere stikk eller hogg i halsregionen førte til at hun blødde i hjel, skriver Adresseavisen.

Etterforskningen har ikke brakt klarhet i hvem som drepte kvinnen, men politiet mener likevel å ha bevis nok mot samboerparet, og har sendt innstilling om drapstiltale til førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes.

— Politiet innstiller på tiltale for forsettlig drap. Det gjelder begge de siktede. Det er Riksadvokaten som avgjør påtalespørsmålet i alle drapssaker, og jeg tar sikte på å sende min tiltaleinnstilling i neste uke, sier Soknes til Adresseavisen.

Det drapssiktede samboerparet ble mandag varetektsfengslet i nye fire uker på grunn av fare for bevisforspillelse. Ifølge fengslingskjennelser i saken har ingen av dem så langt forklart seg til politiet om selve drapet.

48-årige Vibeche Sofie Falck Danielsen ble funnet død i Nidelven 20. januar i år, etter å ha vært savnet siden 16. januar. Ifølge politiet ble Danielsen først drept og så fraktet i rullestol til friområdet Marinen, der hun ble dumpet i elva.