Solum Larsen ble anmeldt for å ha voldtatt en 17 år gammel jente på årsmøtet til Rogaland Venstre på Ryfylke Fjordhotell i februar. Saken ble denne uka henlagt av påtalemyndigheten på grunn av bevisets stilling.

— Min klient har bestemt seg for å klage denne avgjørelsen til Riksadvokaten, sier bistandsadvokat Berit Johannessen til NTB.

Hennes klient var knust etter henleggelsen og i tvil om hun orket å ta saken videre:

— Hun er fremdeles veldig lei seg og langt nede, men veldig klar på at hun vil kjempe til siste slutt. Hun vil ha rettferdighet i saken.

Gjør det hun kan

I klagen vil Johannessen gå inn på hvorfor bevisene skal holde i en sak mot Solum Larsen og hvorfor saken bør prøves for retten.

— I tillegg til at hun ønsker rettferdighet for seg gjør hun dette på prinsipielt grunnlag. Hun er bekymret for at andre kvinner og jenter skal la være å anmelde slike saker. Hun vil gå videre i livet og kunne si at hun gjorde det hun kunne for å få ham straffet for det han gjorde, sier Johannessen.

Uheldig

Helge Solum Larsens advokat Inger Marie Sunde sier hun er overrasket over at det kommer en klage:

— Jeg syns det er en uheldig avgjørelse og er skuffet over at de tar dette valget. Jeg tror det ville vært bra for begge parter å akseptere statsadvokaten avgjørelse, som er grundig og velbegrunnet.

Klagen vil bli sendt inn til Riksadvokaten i uke 42 på grunn av høstferieavviklingen i Rogaland neste uke.

— Vi avventer nå klagen og så vil vi komme med våre synspunkter på denne overfor Riksadvokaten, sier Sunde.