De savnede er:

  • Tore Bech — 58 år, bosted Bergen
  • Hans M. Bjone - 55 år, bosted Brandbu
  • Victor Sneberg - 56 år, bosted Sandnes
  • Thomas Snekkevik - 35 år, bosted Austrheim/Bergen
  • Alf Vik - 43 år, bosted Grimstad En 57 år gammel mann fra Gulen, som tidligere har vært savnet, er i god behold.

Lund sier at navnene til de fem offentliggjøres i samråd med deres familier og norske myndigheter.

— Innsatsen for å bringe klarhet gjennom søk og redning fortsetter med uforminsket styrke. Vi står samlet i denne tunge tiden og tenker nå på de pårørendes dype uvisshet og fortvilelse. Vi ber alle vise dem aktsomhet i denne krevende situasjonen. Vi skal gjøre det vi kan for å støtte dem, sier Lund.

Holmås' stefar savnet

Én av de fem nordmennene som er savnet etter terrorangrepet i In Aménas, er stefaren til utviklingsminister Heikki Holmås (SV).

Etter at det ble kjent at Tore Bech var blant de savnede, har Holmås kommet med en uttalelse der han uttrykker sin bekymring:

«Det er med sorg og fortvilelse jeg har fått vite at min mors mann, Tore Bech, fryktes drept i gisseldramaet i Algerie. Han var Statoils plassjef, Vice president Operations, på In Aménas da gisselaksjonen skjedde. Tore giftet seg med min mor den 8. mai 1981, da jeg var bare 8 år. Vi har hatt et nært og godt forhold», skriver Holmås.

- Føler med familien

Hans Bjone (55) fra Brandbu i Oppland er gift og har to barn, skriver Hadeland. Bjone har jobbet ved gassanlegget In Aménas i Algerie som Production Manager siden 2009, skriver Oppland Arbeiderblad. Tidligere har han jobbet som Production Supervisor i Statoil, med ansvar for Platform North Sea.

— Det er selvfølgelig tragisk. Familien venter og tenker på dette hele tiden. Det må være en meget spesiell situasjon og veldig vanskelig. Jeg føler med familien i denne tøffe tiden, sa ordfører Knut Magnar Lehre til Oppland Arbeiderblad tidligere søndag kveld.

Statoils landsjef i Algerie, Victor Sneberg (56) bor i Sandnes, men er opprinnelig fra Manndalen i Troms. Han er gift og har to barn.

En kvinne som er i slekt med ham, sa til Nordlys torsdag at familien opplever situasjonen som forferdelig og uvirkelig. Sneberg har vært ansatt i Statoil siden august 1985 og han har jobbet i In Aménas siden oktober 2010, skriver VG.

Sneberg var personalsjef for avdeling undersøkelse og produksjon på norsk sokkel fra 2004 til 2007.

Jobbet i Nordsjøen

35 år gamle Thomas Snekkevik, bosatt i Austrheim og Bergen, har jobbet som avdelingsleder ved gassanlegget i In Aménas siden januar 2010. Fra oktober 2007 jobbet han på Kvitebjørn-plattformen i Nordsjøen. Snekkevik er ingeniørutdannet i Haugesund i 2002. Han er ifølge VG ugift og har ingen barn.

Den siste savnede er Grimstadmannen Alf Vik (43) Vik, som er bosatt i Grimstad. Han er ingeniør og har arbeidet i Statoil siden 2007. De siste årene har han jobbet ved gassanlegget i In Aménas i Algerie, skriver Agderposten. Vik er gift og har tre barn.

collageAmenasSavnede.jpg
SAVNET: Hans Bjone (55)
STATOIL / NTB scanpix
SAVNET: Tore Bech (58), stefaren til Heikki Holmås, er blant de savnede gislene i Algerie.
Privat
SAVNET: Thomas Snekkevik (35)
STATOIL / NTB scanpix