— Vi begynner å få inn positive meldinger om kontroll på strekningen. Vegvesenet har pålagt alle vogntog å ta på kjetting, man har omkjøringer, og for kort tid siden ble E39 åpnet i sørgående retning ved Runaskaret, opplyser operasjonsleder Kjetil Føyen i Rogaland politidistrikt til NTB like etter midnatt natt til torsdag.

Sent onsdag kveld ble fire snøscootere sendt i sørgående retning på E39 fra Sandnes til Runaskaret for å tilby hjelp til de flere hundre bilistene som sto fast i snøkaoset. Politiet betegnet situasjonen som relativt alvorlig.

Ikke kritisk

— Det er ingen kritisk situasjon. Vi har ikke fått inn rapporter om skader, eller om noen som lider, forsikrer imidlertid operasjonslederen.

I tillegg til scooterpatruljene har politiet i Rogaland økt beredskapen langs Vestlandets hovedvei. Det var varslet 40 centimeter nysnø og ising i løpet av natten.

Det var lange køer onsdag kveld, og politiet ba folk unngå E39. Frivillige mannskaper ble kalt ut, og det ble sendt store brøyteressurser til området.

— Det snør fortsatt tett, og det er varslet 40 centimeter. Runaskaret er en spesiell og utsatt strekning med stigning og svinger. Nå salter man og gjør en stor brøytejobb, sier Føyen.

Han sier trafikken på strekningen fra Sandnes til Vikeså i Bjerkreim sør i Rogaland trolig går som normalt innen klokka 2 natt til torsdag.

- Kjør forsiktig

Det tette snødrevet fører til at brøytingen vil pågå gjennom hele natten.

— Brøytemannskap vil kjøre kontinuerlig. Med et slikt tett snøvær må trafikantene regne med at turen vil ta lengre tid enn vanlig, sier Eivind Stangeland i Statens vegvesen til Stavanger Aftenblad. Han legger til at det er de mest trafikkerte veiene som blir brøytet først.

Vegvesenet oppfordrer folk til å kjøre forsiktig og med omtanke. Det advares også mot at vogntog med problemer både skaper kø og trafikkfarlige situasjoner flere steder, blant annet ved avkjøringen til Figgjo. (©NTB)