Sandberg mener ifølge TV 2 at de må kompenseres for tapet når det gjelder Lofoten og Vesterålen.

— Nå er det viktig å få en betydelig innsats på infrastruktur, og vi mener det er mer å hente til vei i regjeringsforhandlingene de neste dagene, sier Sandberg, som i forhandlingene også vil ha reduksjon av bompengeinnkrevingen.

Møttes i dag

De to regjeringspartnerne Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) møtte pressen på Sundvollen tirsdag kveld. Solberg sier de nå skal få på plass overordnede spørsmålene og de viktigste prosjektene.

Høyre-lederen sier de ennå ikke har diskutert om de skal redusere antall departement, skriver Aftenposten.

— Vi skal nå forhandle frem løsning på alle politiske områder. Avtalen med de andre borgerlige partiene er ikke fullstendig, og vi skal nå levere politikk for å gjøre Norge til et bedre sted for folk flest, sier Solberg.

— Vi har snakket om hva som skal være de store prosjektene for denne Regjeringen. Hva de er vil vi ikke si nå, men dette er noe vi har brukt mye tid på, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Forsvarte valg av sted

Hun tok til motmæle mot kritikken som er blitt reist mot valget av Sundvolden som sted for forhandlingene.

— Dette er et fantastisk, familiedrevet hotell som er blitt drevet godt i årevis. Det er et godt eksempel på en familiedrevet bedrift som vi ønsker å stimulere i årene fremover. Det er også et hotell som vi i Høyre har lang tradisjon for å bruke. Vi vet det er topps service og fantasitske mennesker som jobber her.

— At dette er et hotell som bidro ekstra i en av nasjonens største kriser gjør at vi bare har enda større respekt for den jobben de gjør, sier Solberg.

— Siv Jensen, hva sier du til kritkken som er blitt reist mot å velge Sundvolden som konferansehotell, spør Aftenposten.

— Jeg er ikke enig i spørsmålet ditt. Tvert imot er det slik at de som er blitt sterkest berørt har annerkjent valg av sted. Jeg er glad for at blant annet av Støttergruppen etter 22. juli har sagt dette, sier Jensen.

Et og annet nederlag

Solberg fikk spørsmål om uttalelser hun har kommet med tidligere om kutt i antallet departementer og statsråder, men ville ikke bekrefte at dette er noe hun vil gjennomføre.

På Aftenpostens spørsmål om hun er forberedt på å bli herjet med av Stortinget i saker der hun ikke har en avtale med KrF og Venstre, svarte Solberg:

— Jeg er ikke forberedt på å bli herjet med av Stortinget. det er ikke herjing når landets nasjonalforsamling kommer med kritiske spørsmål. Jeg tror vi kommer til å møte, i noen saker, at Stortinget har en annen vilje enn regjeringen har, og at vi må forhandle for å få gjennom våre saker. Men vi har en veldig god plattform med Krf og Venstre som vil utgjøre en god metode for å få gjennom saker. Det er faglig eller politisk uenighet som gjør at denne regjeringen vil gå på et og annet nederlag, sier Solberg.

Hun mener det ikke alltid er en fordel at en Regjering får gjennomslag for alle sine saker.