Asker og Bærum politidistrikt fikk like før midnatt natt til onsdag melding om at det lå en livløs kvinne utenfor egen bolig i Asker.

Kriminalsjef Nina Karstensen Bjørlo opplyser til Aftenposten at en politipatrulje raskt kom til stedet og startet gjenopplivning.

Også ambulansepersonell kom raskt på plass, men kvinnen ble etter kort tid erklært død. Det var naboer som varslet politiet rett før midnatt.

— Kvinnens samboer ringte på hos meg før midnatt og ropte «help, help» og var svært oppskjørtet. Jeg ba ham ringe politiet, sier en nabo til Aftenposten.

Samboer (50) pågrepet

Politiet har pågrepet en 50 år gammel mann som oppholdt seg på stedet og som settes i forbindelse med det politiet betrakter som et drap. Han er kvinnens samboer.

— Samboeren er siktet for drap, det er gjennomført avhør og vi vil fortsette med avhør gjennom dagen, sier Karstensen Bjørlo.

Funnstedet er nå sikret, og politiet har satt i gang både teknisk og taktisk etterforskning, opplyser politiet i en pressemelding.

sz2bec15.jpg
SCANPIX

— Kvinnen er i 40-årene, og hun er påført ytre skader. Noe mer rundt omstendigheter og mulig motiv kan vi ikke si noe om foreløpig, sier Karstensen Bjørlo.

Flyttet sammen før jul

Kvinnen ble funnet utenfor parets felles bolig i Nordvannslia i Asker, opplyser politiet. Huset består av tre leiligheter.

Kvinnen (46), som opprinnelig er fra Spania, bodde på denne adressen i Asker i ti år. Samboeren (50) er opprinnelig fra Cuba.

Til Aftenposten forteller huseieren at mannen flyttet inn til kvinnen rett før jul i fjor, og at det skal ha vært mye bråk i leiligheten.

— Vi hørte stadig at kvinnen ropte på hjelp. Vi ba henne da om å kontakte politiet, forteller huseieren.

Politiet vil i dag fortsette de tekniske undersøkelse på åstedet etter at de har holdt vakt utenfor boligen i hele natt.