Siste nytt om korona

Festet innlegg
Byrådet varsler nye tiltak i dag
11. mars kl 12:34av Pål Andreas Mæland
DEL

Byrådsleder Roger Valhammer sier at det i dag kan bli gjort vedtak om nye restriksjoner som følge av korona-utbruddet. 

Tiltakene kan blant annet dreie seg om kollektivtransporten og restriksjoner for å gå i land fra cruiseskip, varslet Valhammer da han orienterte bystyret onsdag formiddag.

- Det vl bli svært krevende å håndtere utbruddet dersom vi ikke klarer å begrense og forsinke smitten. Vi ser en dramatisk utvikling i andre land og rask utvikling i Norge. Vi forventer ytterligere økning i antall bekreftede smittede også i Bergen, sa Valhammer.

Han varslet også at det vil komme nye regler for kommuneansatte, som blant annet handler om restriksjoner på reiser og kurs og økt bruk av hjemmekontor.- Vi vil også gjøre vedtak om det som handler om kollektivtiltak og trengsel senere i dag, sa han.

Arrangører vil få beholde sitt kommunale tilskudd selv om de må avlyse eller endre arrangementet på grunn av korona-restriksjoner.- Det er et lite bidrag vi kan gi dem, sa Valhammer.


 

Siste innlegg
 • av NTB
  DEL

  38 koronapasienter innlagt på norske sykehus

  38 pasienter smittet med koronavirus er innlagt på norske sykehus søndag. Det er tre flere enn dagen før. Syv pasienter får behandling i respirator.

  Også lørdag ble syv pasienter behandlet i respirator.

  Flest, 29 pasienter, er innlagt ved Helse sør-øst, mens fire er innlagt ved Helse Midt-Norge, tre ved Helse nord og to ved Helse vest. En av de to får intensiv behandling, opplyser Helse Vest.

  Blant helseforetakene med flest innlagte koronapasienter er 13 innlagt ved Oslo universitetssykehus, mens tre pasienter er innlagt ved både Universitetssykehuset Nord-Norge og Akershus universitetssykehus.

  Det var ved midnatt registrert 8.346 tilfeller av koronasmitte i Norge, ifølge MSIS.

 • av Per Willy Lindberg
  DEL

  Nakstad får gode skussmål av det norske folk

  Espen Nakstad i Helsedirektoratet er populær blant det norske folk.
  Espen Nakstad i Helsedirektoratet er populær blant det norske folk.
  FOTO: Heiko Junge / NTB scanpix

  Helsedirektoratets Espen Nakstad er den personen nordmenn tenker mest positivt om under koronakrisen.

  Blant seks myndighetspersoner topper fungerende assisterende helsedirektør Espen Nakstad listen, ifølge en undersøkelse Norstat har gjennomført for ABC Nyheter.

  1.056 nordmenn er spurt om hvem de synes har «utmerket seg mest på en positiv måte under koronakrisen». Alternativene var Camilla Stoltenberg, Erna Solberg, Bent Høie, Bjørn Guldvog, Line Vold og Espen Nakstad, og man kunne velge to av disse.

  Nakstad nevnes totalt av 44 prosent. Statsminister Erna Solberg havner 8 prosentpoeng bak Nakstad, mens helseminister Bent Høie havner 10 prosentpoeng bak.

 • av NTB
  DEL

  14 nye med koronasmitte i Norge

  Det var ved midnatt registrert 8346 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

  Dette er en økning på 14 tilfeller siste døgn. De to siste dagene er økningen på 37 tilfeller.

  Tallene er hentet fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) og viser en foreløpig oversikt natt til søndag.

  I alt 35 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var lørdag registrert 235 døde som følge av sykdommen.

 • av NTB
  DEL

  Folk sto for nær hverandre, slåsskamp i matbutikk

  Det brøt ut slåsskamp i en matbutikk på Rolvsøy i Fredrikstad fordi folk skal ha stått for nær hverandre, opplyser politiet. En person er sendt til sykehus.

  Vedkommende har mulige bruddskader i ansiktet, opplyser Øst politidistrikt.

  To personer var involvert i slåsskampen som fant sted på Meny Østfoldhallene ved 12.40-tiden lørdag. Både politi og ambulanse rykket ut. Politiet oppretter sak på forholdet.

 • av NTB
  DEL

  35 personer innlagt på sykehus 

  Bildet viser en koronaprøve.
  Bildet viser en koronaprøve.
  FOTO: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

  35 pasienter med påvist koronasmitte er innlagt på sykehus i Norge, noe som er ti færre enn fredag.

  Syv pasienter får behandling i respirator. Det er én færre enn fredag, opplyser Helsedirektoratet.

  26 pasienter er innlagt i Helse sør-øst, fire er innlagt i Helse Midt-Norge, tre i Helse nord og to i Helse vest.

  Blant helseforetakene er flest innlagt ved Oslo universitetssykehus med elleve pasienter. Tre er innlagt ved Universitetssykehuset Nord-Norge og to ved St. Olavs hospital.

  Det var ved midnatt registrert 8.332 tilfeller av koronasmitte i Norge, ifølge tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS).

 • av Kari Pedersen
  DEL

  Uendret pasienttall i Helse Vest

  Lørdag er det to pasienter innlagt på sykehus med covid-19 i Helse Vest, som omfatter Rogaland og Vestland. En av disse får intensivbehandlng. 

  Også fredag var det to pasienter i Helse Vest. 

  35 personer var innlagt på sykehus i Norge med påvist koronasmitte, ti færre enn fredag, melder NTB.

 • av Kari Pedersen
  DEL

  Ny nedgang i R-tallet hos Helse Bergen

  Slik ser kurven ut for R-verdien.
  Slik ser kurven ut for R-verdien.

  Helse Bergen hadde ingen nye covid-19-pasienter innlagt forrige uke, mens det var én innleggelse ved Haraldsplass Diakonale Sykehus.

  R-verdien for Helse Bergen sitt opptaksområde ble derfor justert ned til 0,4 i uke 20. Feilmarginen er fra 0 til 0,8, melder foretaket på sine nettsider.

  R-verdien er en indikasjon på hvor raskt smitten brer seg. Tallet angir hvor mange en smittet person smitter videre. 

  R-tallet fra Helse Bergen er et supplement til R-verdien som Folkehelseinstituttet beregner. Helse Bergens R-verdi er en punktverdi, mens FHIs tall har et lengre tidsvindu og tallene kan ikke sammenlignes. 

 • av NTB
  DEL

  23 flere koronasmittede i Norge

  Det var ved midnatt registrert 8.332 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

  Dette er en økning på 23 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 41 tilfeller.

  Tallene er hentet fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) og viser en foreløpig oversikt.

  I alt 41 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var fredag registrert 235 døde som følge av sykdommen.

 • av NTB
  DEL

  Økning i antall koronasmittede pasienter innlagt på sykehus

  45 koronasmittede pasienter er fredag innlagt på sykehus. Det er fire flere enn torsdag.

  Samtidig får åtte pasienter behandling i respirator, som er én mindre enn dagen før.

  Det viser fredagens tall fra Helsedirektoratet.

  35 personer er innlagt i Helse Sør-Øst, fem i Helse Midt-Norge, tre i Helse Nord og to i Helse Vest,

  Blant helseforetakene er flest pasienter innlagt på Oslo universitetssykehus med tolv innlagte. Ved Akershus universitetssykehus er det fem innlagte, mens det er tre innlagte både på St. Olavs hospital og Universitetssykehuset Nord-Norge

  234 koronasmittede personer i Norge er meldt døde. I alt har 8309 nordmenn fått påvist smitte av viruset, ifølge tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS). Det er en økning på 18 tilfeller siste døgn.

 • av NTB
  DEL

  Én av fire som jobber med koronapasienter, har symptomer på posttraumatisk stress

  26 prosent av dem som har jobbet med koronapasienter under pandemien, svarer at de har hatt symptomer på posttraumatisk stress.

  I en studie ledet av førsteamanuensis Sverre Urnes Johnson ved Universitetet i Oslo, er 1778 sykepleiere, leger, helsearbeidere, psykologer og politikere spurt om graden av angst og posttraumatiske stress-symptomer under pandemien, melder NRK.

  – Norske myndigheter må vedkjenne at pandemien kan føre til psykiske helseutfordringer, særlig hos utsatt personell. Det trengs tilstrekkelig med tiltak og finansiering slik at de får den hjelpen de trenger, sier han til kanalen.

 • av Anne Elin Hovden
  DEL

  Erna Solberg takket Haukeland

  Administrerende direktør Eivind Hansen tok imot statsministeren fredag.
  Administrerende direktør Eivind Hansen tok imot statsministeren fredag.
  FOTO: Paul Signe Amundsen

  Statsminister Erna Solberg besøker denne helgen Bergen for første gang på tre måneder. Hun benyttet anledningen til å svinge innom Haukeland for å takke for innsatsen.

  - Jeg er imponert over innsatsen til helsevesenet under koronautbruddet. Vi har ikke hatt overdødelighet, og vi har hatt færre døde pr innlagte pasient enn andre land, sa hun. 

  Haukeland har siden 9. mars hatt 70 pasienter innlagt med covid-19, men har ingen smittede innlagt i dag.

 • av Aurora Berg
  DEL

  FHI: Vil teste for korona gjennom spytt

  Karoline Bragstad, fungerende seksjonsleder i FHI.
  Karoline Bragstad, fungerende seksjonsleder i FHI.
  FOTO: NTB Scanpix

  Norske helsemyndigheter ser på muligheter for å endre testmetode for å påvise koronaviruset. Målet er at folk skal teste seg selv, skriver VG.

  Spytt vil muligens kunne introduseres som prøvetakingsmateriale i løpet av noen uker, noe som vil forenkle prøvetakingen betydelig, skrev FHI i den nyeste risikovurderingen onsdag.

  Fungerende seksjonsleder i FHI Karoline Bragstad utdyper at instituttet har undersøkt nærmere om spytt kan være et egnet prøvemateriale for covid-19 diagnostikk.

  – I dag foregår prøvetakingen enten ved dyp neseprøve eller halsprøve. En prøvepensel føres meget langt inn i nesen og/eller langt bak i halsen. Spesielt neseprøven kan være svært ubehagelig, skriver hun i e-post til VG:

  I tillegg bør prøven tas av helsepersonell, krever nærkontakt og beskyttelsesutstyr. Det kan også være en utfordring å få tak i nok prøvetakingsutstyr når mange skal testes på samme tid, understreker Bragstad.

 • av NTB
  DEL

  Stoltenberg advarer mot ny nedstenging

  FOTO: NTB Scanpix

  FHI-direktøren mener det faglige grunnlaget for nedstengning av Norge ikke var godt nok, og advarer mot ny stengning av landet – selv med oppblussing av smitte.

  Spesielt mener direktør Camilla Stoltenberg at skoler og barnehager kanskje ikke hadde trengt å stenges.

  – Vår vurdering nå, og det oppfatter jeg at det er bred enighet om i forbindelse med gjenåpningen, var at man kunne oppnå kanskje den samme effekten og unngå en del av de uheldige ringvirkningene ved å ikke stenge, men ved å holde åpent med smitteverntiltak, sier hun til NRK.

  Stoltenberg påpeker at de rådene Folkehelseinstituttet kom med før nedstengningen var gode råd, men at de ikke var gjort på godt nok faglig grunnlag, og sier at kunnskapsgrunnlaget ikke var det samme som i dag.

 • av NTB
  DEL

  18 nye smittetilfeller i Norge

  Det var ved midnatt registrert 8.309 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. Dette er en økning på 18 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 41 tilfeller.

  Tallene er hentet fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) og viser en foreløpig oversikt.

  I alt 41 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var per onsdag registrert 234 døde som følge av sykdommen.

 • av NTB
  DEL

  Sju av ti mener barnas skolehverdag er ok

  Sju av ti foreldre oppgir at barna har hatt en akseptabel skolehverdag til tross for nedstengning grunnet koronaepidemien.

  Det kommer fram i en ny undersøkelse fra Norsk koronamonitor gjennomført av Opinion etter at norske skoler ble stengt.

  70 prosent av foreldrene svarer at de opplevde barnas læringssituasjon som akseptabel, mens 30 prosent svarte nei.

  Etter skolene er åpnet igjen, er foreldrene litt mer positive. 75 prosent mener barna har en akseptabel skolehverdag, mens 25 prosent sier nei.

  – Det at nærmere sju av ti foreldre opplevde læringssituasjonen som akseptabel når skolene var stengte og barna var hjemme, må sies å være positive tall. At ikke læringssituasjonen ikke oppleves å ha økt mer etter at skolene åpnet, er ikke like positivt, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion i en pressemelding.

 • av NTB
  DEL

  Mener skolene kan ha tilnærmet normal drift

  Fungerande assisterande helsedirektør, Espen Nakstad.
  Fungerande assisterande helsedirektør, Espen Nakstad.
  FOTO: NTB Scanpix

  Skolene bør ha tilnærmet normal drift, mener assisterende helsedirektør Espen Nakstad. Han ber skolene og kommunene om å lese smittevernreglene bedre.

  – Vi er bekymret for at elevene har for korte skoledager og skoleuker nå, og det bør være mulig å normalisere det i større grad nå enn det man har kunnet hittil, sier Nakstad til NRK.

  Han sier han er overrasket over ulik praktisering av skolehverdagen etter gjenåpningen.

 • av NTB
  DEL

  Innsatte i Bergen vil ha strafferabatt for korona-isolasjon

  Justisminister Monica Mæland (H) avviser de innsattes krav om fratrekk i straffen for koronaisolasjon.
  Justisminister Monica Mæland (H) avviser de innsattes krav om fratrekk i straffen for koronaisolasjon.
  FOTO: NTB SCANPIX

  Isolasjon som følge av koronautbruddet oppleves så belastende at innsatte i Bergen fengsel nå ber om å få godskrevet isolasjon på straffens lengde.

  – Det føles som dobbel straff. Vi sitter innelåst hele dagen og det skjer ingenting. Nå har vi sittet slik i over to måneder, sier Tor Jone Veastad, som soner en lengre voldsdom i Bergen fengsel, til NRK.

  Han poengterer at for varetektsfengslede med brev- og besøksforbud, teller hvert døgn i varetekt som halvannet. Varetektstiden blir så trukket fra i straffeutmålingen. En tilsvarende rabatt for to måneders koronaisolasjon, betyr én måned kortere straff.

  Justisminister Monica Mæland (H) avviser kravet: – Mange rammes hardt av denne krisen, også innsatte i norske fengsler. Men jeg mener ikke det danner noe grunnlag for reduksjon i straffen, sier hun til NRK.

 • av Anne Elin Hovden
  DEL

  Ingen nye koronapasienter i Bergen

  Det er fortsatt ingen koronapasienter innlagt ved Haukeland eller Haraldsplass. De foreløpig to siste ble utskrevet onsdag, og det er ikke kommet nye til siste døgnet, opplyser sykehusene på sine nettsider.

 • av NTB
  DEL

  Høie har kjøpt smittevernutstyr for en halv milliard

  Helseminister Bent Høie.
  Helseminister Bent Høie.
  FOTO: NTB Scanpix

  Helseminister Bent Høie (H) har under koronapandemien brukt 493 millioner kroner på ekstraordinært kjøp av smittevernutstyr, blant annet 27 millioner munnbind.

  Av det totale beløpet har 14,1 millioner kroner gått til norske produsenter, skriver Høie i et brev til Stortinget.

  – Produksjonen av smittevernutstyr i Norge har vært minimal. Under pandemien har derfor hovedkanalen for anskaffelse av smittevernutstyr vært import fra utlandet, skriver helse- og omsorgsministeren.

  Anskaffelsen har skjedd både gjennom eksisterende og nye leverandører.

 • av NTB
  DEL

  23 nye smittetilfeller i Norge

  Det var ved midnatt registrert 8.291 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. Dette er en økning på 23 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 34 tilfeller.

  Tallene er hentet fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) og viser en foreløpig oversikt.

  I alt 51 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var onsdag registrert 234 døde som følge av sykdommen.

 1. Koronautbruddet direkte
 2. Webview