Blir Periscope den nye, store snakkis-appen?

Dette er Twitters egen videostrømme-app og Meerkat-killer.

Twitter kaster seg inn kampen om direktestrømmerne med Periscope.
  • Joachim Froholt
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

For noen uker siden dukket det opp en spennende strømmetjeneste ved navn Meerkat, som lar brukerne strømme video direkte fra mobilene sine mens de filmer.

I utgangspunktet ble videostrømmen formidlet via Twitter. Nå har Twitter lansert sitt eget alternativ – Periscope. Dette er ikke noe de har rasket sammen i hui og hast som et svar på Meerkat, men en tjeneste Twitter har kjøpt opp og som har vært under utvikling i lang tid.

Strøm det du filmer – direkte

Nå kan barnets første skritt strømmes direkte.

Periscope lar brukerne gjøre akkurat det samme som Meerkat – ta opp mobilen og filme med en gang det skjer noe spennende rundt dem, og så la filmen strømmes ut på nettet. På direkten. I stedet for å vise vennene dine ferievideo når du kommer hjem, kan du altså dele ferieminnene med dem når de skjer.

Periscopehar noen fordeler som ikke Meerkat har. Du kan for eksempel velge om du vil strømme til alle som følger deg, eller bare utvalgte venner.

screen322x572.jpeg.jpg

Det er også mulig for folk å se det du strømmet senere, uten at du manuelt må laste videoen opp på for eksempel YouTube. Om du ikke ønsker at en video du lager skal kunne spilles av igjen senere, ordner du det med ett trykk.

Send hjerter

I tillegg er det mulig å vise at man setter pris på en videostrøm ved å sende hjerter til personen som strømmer. Jo flere hjerter en person har fått, jo høyere rangeres han eller hun.

Periscope er for øyeblikket kun tilgjengelig som en Iphone-app. En Android-versjon skal imidlertid lanseres innen kort tid, ifølge The Verge.

Apropos direktestrømming av video

Visste du at du kan se jorden direkte på webcam fra ISS?

LES OGSÅ:

Dette YouTube-alternativet er bedre enn originale

Publisert
  1. Strømming
  2. Sosiale medier
  3. Twitter

Les mer om dette temaet

  1. Denne lar deg «snappe» videoer på direkten - vi har testet Meerkat!

BT anbefaler

Folk lo da de kjøpte sjøboden. – Vi sto til knes i vann.

Bak talentfabrikken ligger en dyster historie.

LES SAKEN