Endelig en smart-TV som er kjapp

LGs første TV med operativsystemet webOS.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Kort oppsummert:

LG 55LB870V en god TV som først og fremt byr på et spennende brukergrensesnitt i form av webOS. Bildekvaliteten er også god, men skjermen plages av gjenskinn, samtidig som løsningen med å bruke en lydplanke som fot ikke faller helt i smak for vår del.

Pris Ca. 14.000 kroner.

  • webOS

+God bildekvalitet

  • Kjapp i bruk

-Fargene kunne vært bedre

-Lydplanken ødelegger for designen

Ikke smarte nok

Flatskjermene har utviklet seg voldsomt de siste årene. Fra kun å være en enkel fremviser av direktesendt TV via takantennen,har du i dag langt flere tjenester skjermen kan brukes med – som strømming av video fra Netflix, YouTube og NRK.

De første TV-ene med innebygde apper så dagens lys allerede for noen år siden, men trenden har ofte vært at disse TV-ene er for trege i bruk.

Frem til i år har det vært en rekke andre enheter som har kunnet gjøre den samme jobben bedre, som for eksempel PC-er,Apple TV,Chromecastog andre tilsvarende mediespillere. Først nå begynner TV-produsentene virkelig å få sving på de såkalte smart-TV-ene sine.

LG går nye veier

LG har tatt i bruk grensesnittet webOS for å øke brukeropplevelsen. Et grensesnittHP i sin tid ga opp, men som LG nå er villig til å gi et forsøk.

Det nye grensesnittet er meget lett å bruke, og har en stilren, enkel grafikk. LGs nye 55-tommer 55LB870V som vi har testet, fremstår som meget kvikk og vi liker spesielt godt at du raskt kan skifte mellom to apper uten å måtte laste inn noen av dem på nytt.

Det betyr at du i praksis kan se på en film i Netflix, så hoppe over til Viaplay for å se på noe annet, før du igjen klikker deg tilbake til Netflix igjen uten å måtte vente på at appene må lastes inn. Pass dog på å oppdatere programvaren til nyeste versjon. Vårt testeksemplar ble langt mer stabil etter at vi hadde oppdatert den.

Foten trekker ned designen

TV-en som i skrivende stund har en markedspris på cirka 14.000 kroner, er i seg selv er et stilrent produkt der hele forsiden av skjermen er dekket av glass, som igjen omsluttes av en syltynn aluminiumsramme som brer seg videre rundt ytterkanten av modellen.

IMG_6604-sOhwF15YiH.jpg

Designen gjør seg aller best om du skal henge den opp, for foten til denne modellen er vi ikke like begeistret for.LG har nemlig valgt å trekke høyttalerne ut av selve TV-en og plassert dem i en egen lydplanke.Denne planken utgjør også en del av foten som skjermen står på, og vi synes at denne ser litt malplassert ut, og ikke helt står i stil med den ellers så rene designen.

Bildekvalitet

LGs nye 55LB870V kommer med en rekke forhåndsvalg når det kommer til bildeinnstillinger. Noen av dem burde du styre langt unna, som for eksempel «Sterk», mens andre holder en god kvalitet og kan trygt brukes rett ut av esken.

Det beste valget er etter vår mening «Ekspert1», som treffer godt både på hvitbalanse og farger, samtidig som gammaen heller ikke er helt bak mål.

Men du har allikevel mest å hente på å ta den siste finpussen selv. Hvilke innstillinger vi landet påkan du se her.Etter å ha kalibrert skjermen blir nemlig både hvitbalansen og fargene en god del bedre, samtidig som også gammakurven havner meget nærme vårt mål på 2,22.

Magic Remote-kontrollen som følger med i esken. Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Videre er sortnivået på denne modellen meget godt, og den har ingen problemer med å skille mellom ulike detaljer i mørke scener. Når det kommer til bevegelse gjør skjermen en god jobb, og flyten i bildene er silkemyk.Allikevel er det noe å sette fingeren på. For denne skjermen har en meget blank overflate foran selve panelet, og resultatet er at den er plaget med gjenskinn fra omgivelsene rundt seg.

Skjermen har riktignok en god lysstyrke som kompenserer for noe av det sjenerende skinnet, men langt i fra alt. Samtidig er vi ikke helt hundre prosent fornøyde fargene grønn og cyan etter kalibrering. De er ikke helt på jordet, men burde vært litt mer nøyaktig for at TV-en skulle fått full score på dette feltet.

Les mer om bildekvalitet og måleresultater

Konklusjon

LGTVkarakter-HGxqtlQ3BL.jpg

Alt i alt er LG 55LB870V en god TV som først og fremt byr på et spennende brukergrensesnitt i form av webOS. Etter å ha brukt TV-en i testperioden liker vi absolutt det vi opplever av brukervennlighet, samtidig som TV-en også byr på en god bildekvalitet.Allikevel plages skjermen av gjenskinn, samtidig som løsningen med å bruke en lydplanke som fot ikke faller helt i smak for vår del. Allikevel veier brukeropplevelsen med webOS nok opp til at TV-en totalt får et Anbefalt-stempel av oss.

  • webOS

+God bildekvalitet

+Kjapp i bruk

+Solid sortnivå

+Kjapp i bruk

-Fargene kunne vært bedre

-Lydplanken ødelegger for designen

-Plaget av gjenskinn

Pris: Ca. 14.000 kroner

Alternativer

Skal du kjøpe deg en 55 tommer i omtrent samme prisklasse som LGs 55LB870V, erSamsungs nye 8000-serieet godt alternativ. Riktignok liggerSamsung UE55H8005noen tusen til opp i pris, men for prisen du betaler får du en riktig så god allrounder. Et av særtrekkene med denne modellen er at den er buet, som på mange måter er årets nye trend.

En annen trend er 4K-oppløsning, og skal du ha det en TV som klarer den nye sylskarpe oppløsningen erSamsung UE65HU8505en modell du bør se nærmere på. Her får du etter vår mening selskapets beste TV, men det koster å være kar. Du må belage deg på å punge utrundt 40 000 kroneri skrivende stund,men for pengene får du altså et fyrverkeri av en TV.

LES OGSÅ:

– Netflix er det eneste «problemet»

Publisert
BT anbefaler

– Det er en trykkende og uvirkelig stemning, nesten litt uhyggelig

Politiet har funnet båt, årer og klesplagg. Tre personer er fortsatt savnet etter robåt-ulykken i Kvam.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Har forfalt i årevis: – Skal gjøre det til en av byens perler

  2. Svenskene overtok Mohn-eventyret. Nå har de hentet ut milliarder.

  3. Sivilforsvaret avslutter innsatsen

  4. Maria fikk nesten ikke puste da hun trente. Hun fikk diagnosen mange har, men få kjenner til.

  5. «Hvorfor glapp de? Hvem kan vi klandre?»

  6. – Det kunne vært hvem som helst